AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

20

(2-0)

Yleisöä 650

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.19 // 13.5.2021

Ennakko: KuPS - IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS - IFK Mariehamn

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran härkäviikko jatkuu perjantaina, kun Keltamusta saa Kuopion Keskuskentälle vastaansa IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa Kuopion Keskuskentällä perjantaina 14.5. kello 18.30 rajallisen yleisömäärän edessä.

KuPS on aloittanut Veikkausliigakautensa nousujohteisesti. Kauden avausottelussa Turussa KuPS taipui FC Interille 1-0 ja seuraavaksi KuPS jakoi pisteet kotikentällään HJK:n kanssa 0-0 lukemin. Voittotili ja maalihanat avautuivat kuitenkin komeasti tiistaina, kun KuPS ilotteli FC Lahden vieraana 4-2 voiton.

IFK Mariehamnin kausi on alkanut lennokkaasti. Joukkue on kahden ottelun jälkeen sarjassa toisensa pisteen sarjakärki HJK:ta perässä. Ahvenanmaalaisten kausi alkoi hienolla 2-0 vierasvoitolla FC Hongasta ja voitokas alkukausi sai jatkoa 3-1 kotivoitolla AC Oulusta.

AC Oulu -ottelussa IFK:n avauksessa nähtiin ensi kertaa rutinoitunut keskikenttämies Mohammed Abubakari, joka näkee ettei alkukauden kaksi voittoa ole pelkkää sattumaa.

- Uskon ehdottomasti, että meillä on mahdollisuus pysyä kärjen mukana, kun vain jatkamme samaan tapaan. On uskomatonta millaisen määrän töitä kaikki seurassa tekevät, eikä jalkapalloilijana voi enempää toivoa, Abubakari sanoo.

Lahtea vastaan KuPS iski tilanteenvaihdoista ja erikoistilanteista, mutta päävalmentaja haluaa nähdä joukkueen onnistuvan myös pitkistä hyökkäyksistä.

- Viime pelissä saimme maalihanat huolella auki ja siitä me haluamme totta kai jatkaa myös IFK Mariehamnia vastaan. Lahdessa onnistuimme erikoistilanteista ja tilanteenvaihdoista, mutta tietenkin haluamme muuttaa myös pitkät pallonhallintajaksomme maaleiksi, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari toteaa seuran sivuilla.

IFK lähti matkaan kohti Kuopiota jo helatorstaina iltapäivällä. Turkuun saavuttuaan joukkue jatkaa bussilla kohti Jyväskylää, jossa edessä on yöpyminen ja perjantaina matka jatkuu kohti Kuopion Keskuskenttää. Loukkaantuneiden pelaajien lisäksi riveistä puuttuu Jiri Nissinen, joka lainasopimuksen myötä ei voi pelata KuPS:aa vastaan.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Haapakoski Miikka

KuPS - IFK Mariehamn Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla perjantaina 14.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut