AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 14.5.2021

Perjantain ottelu päättää KuPS:n tiukan viikon – "Päivän kuntoa seurataan tarkasti"

Perjantain ottelu päättää KuPS:n tiukan viikon – "Päivän kuntoa seurataan tarkasti"

KuPS:n viikko alkoi cupin finaalista viime lauantaina. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS:n kolmen ottelun viikko päättyy perjantaiseen kotiotteluun IFK Mariehamnia vastaan.

KuPS pelasi lauantaina Suomen Cupin finaalissa 120 minuuttia ja tiistaina FC Lahden vieraana Veikkausliigaottelun. Nyt edessä on siis kolmas ottelu seitsemään päivään. Kierrätystä voi hyvin olla tiedossa, mutta tiiviiseen ottelutahtiin osataan muutenkin varautua.

– Harjoituskaudella on huomioitu, että pelejä voi olla tiuhasti. Hyväkuntoiset pelaajat jaksavat tällaisen tahdin, mutta päivän kuntoa seurataan tarkasti, KuPSin fysiikkavalmentaja Mika Lähderinne kertoo Savon Sanomissa.

Perjantaina KuPS pääsee kuitenkin pelaamaan kotona, joten ylimääräistä matkarasitusta ei ole. Vastaan asettuva IFK Mariehamn sen sijaan tekee reissua pidemmän kaavan kautta lähdettyään Maarianhaminasta matkaan jo torstaina alkuiltapäivästä.

KuPS on tottunut myös pitkiin vierasmatkoihin. Lähderinteen mukaan pelireissujen suunnitelmat järjestetään nykyisin niin hyvin, että kotijoukkue ei saa varsinaista etua vastustajan matkarasitteesta.

– Yksi tärkeä asia matkoilla on pitää huolta pelaajien ravinnosta. Pelimatkoilla on tietyt rutiinit kuten kotipeleissäkin. Matkustaminen ei ole tänä päivänä sellainen asia, joka vaikuttaa pelaamiseen merkittävästi.

- Ei enää kovin usein kuule, että jalat jäivät bussiin. Vierasjoukkueelle suurimmat vaikutukset peliin tulevat siitä, että kenttä ei ole niin tuttu kuin isännille, Lähderinne toteaa.

KuPS - IFK Mariehamn Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla perjantaina 14.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia