AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(0-0)

FC Lahti
3-4-3
vko.19 // 16.5.2021

Ennakko: HJK - FC Lahti

Ennakko: HJK - FC Lahti

Kuva: Juha Leskinen

Veikkausliigakierros saadaan päätökseen maanantaina, kun HJK palaa tyhjälle Bolt Arenalle otteluun FC Lahtea vastaan.

Klubilla on allaan voitokas vierasottelu Ilvestä vastaan. Yleisön puuttumisesta huolimatta kotiedulla on merkitystä.

– Kahden edellisen luonnonnurmella pelatun ottelun jälkeen Bolt Arenan alusta on tietysti suurin yksittäinen muuttuja varsinkin nyt, kun pelataan ilman katsojia. Kotona pelaamisessa rutiinit ovat kaikilla samanlaiset lähtien otteluun valmistautumisesta, ja tietysti tämä ei ole ikinä ollut helppo paikka vierailijoille, avaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kotiedun merkitystä tyhjille katsomoille pelattaessa.

FC Lahti on kohdannut liigassa kaksi viime kauden mitalistia ja vuorossa on kolmas. Saldona kahdesta aikaisemmasta ottelusta on ollut kolme pistettä, neljä tehtyä maalia ja viisi päästettyä. FC Inter kaatui Jasin Assehnounin osumilla. Kuopion Palloseuraa vastaan lahtelaiset taistelivat, mutta KuPS vei pisteet lukemin 4-2. Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri avasivat ottelussa maalitilinsä.

Lahti lähtee vierasotteluun uudesta tilanteesta, sillä edellisestä tappiosta oli aikaa ja nyt joukkueen henkistä kanttia mitataan. Ottelu jää väliin KuPS-ottelussa pelikiellon saaneelta Altin Zeqiriltä. Lisäksi loukkaantumisten takia ovat sivussa varmasti Pyry Lampinen ja Daniel Koskipalo. Muutaman pelaajan pelikunnon kohdalla on vielä pienoinen kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä joukkueeltaan huomattavasti parempaa pallollista peliä.

– Lähdemme Klubi-peliin parantamaan meidän pallollista pelaamistamme edellisestä pelistä. Meillä oli toisella jaksolla hyviä hetkiä ja meidän tulee saada sama aktiivisuus myös ensimmäisellä jaksolla. Nyt olemme teroittaneet fokustamme erilaiseksi ja lähdemme parantamaan pallollista peliämme, Zeneli kertoo.

HJK:lla on maanantain otteluun käytettävissä kaikki samat pelaajat kuin viime tiistaina Tampereella.

– Positiivista oli, kun tällä viikolla nähtiin vähän Jairia, Kevin Kouassivi-Benissania ja Janne Sakselaa mukana harjoittelemassa. Palaavien kanssa pitää tietysti toimia järkevästi, eikä kuormitusta voi nostaa nollasta sataan saman tien. Mutta parempaan suuntaan olemme menossa pelaajatilanteen osalta, kertoo Koskela.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Suomen Cupin karsinnassa joukkueet tasasivat pisteet Mukkulassa 1-1 -tuloksella. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon, mutta Jair tasoitti. Lopussa molemmille joukkueille näytettiin punakorttia. Ensin O'Shaughnessy kiskaisi karkumatkalla olleen Pyry Lampisen kumoon ja katseli punaista ja hetkeä myöhemmin Loorents Hertsi nappasi toisen keltaisen.

Kuukausi sitten Lahti puolestaan haki 2-1 -voiton Töölöstä harjoitusottelussa. Chinedu Geoffrey vei Lahden johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Klubi vyörytti ja onnistui tasoittamaan, kun Miro Tenho iski irtopallon voimalla verkkoon. Jasin Assehnoun kuitenkin kuittasi Lahdelle voiton ampumalla vapaapotkun suoraan maaliin.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Roth Matti

HJK - FC Lahti Bolt Arenalla maanantaina 17.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut