AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

21

(1-1)

Yleisöä 6

FC Haka
4-3-3
vko.18 // 8.5.2021

Ennakko: FC Inter - FC Haka

Ennakko: FC Inter - FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter yrittää palata pikaisella aikataululla voittojen tielle Veikkausliigassa, kun se kohtaa äitienpäivän ottelussa Turussa FC Hakan. Myös vierasjoukkue tulee otteluun tappio allaan, sillä se hävisi maanantain sarja-avauksessaan Helsingin IFK:lle maalein 2-0.

Sunnuntain kotijoukkue oli viime kaudella Hakalle ylitsepääsemätön muuri. Turkulaiset olivat molemmissa otteluissa parempia maalein 2-0, eikä koskilaiset käytännössä päässeet edes maalipaikoille. Laukaukset kohti maalia olivat Interin hyväksi 19-2, mikä kuvaa varsin hyvin turkulaisten paremmuutta.

Inter kohtasi Hakan myös alkuvuodesta Suomen Cupin lohkovaiheessa.

– Hallissa he prässäsivät ylhäältä. Se on avainasemassa nytkin, kuinka pystymme purkamaan sen prässin, Aleksi Paananen muistelee Interin 1-0 -voittoon päättynyttä peliä.

Hän uskoo, että kokonaisuudessaan koskilaisten ryhmä on viime kautta iskukykyisempi, jolloin Haka sijoittui sarjassa sijalle kymmenen. Inter vei viime kauden kummatkin keskinäiset ottelut nimiinsä kahdella maalilla.

– Haka on selkeästi löytänyt vähän ideaa, mitä he peliltään haluavat. Viime vuonna tuntui, että heidän pelinsä oli vähän sellaista irrallista. Tänä vuonna heillä on selkeä idea siitä, miten he haluavat pelata. Pelaajilla on ollut vuosi liigatasolla aikaa opetella pelisysteemi ja nyt tekeminen on paljon loogisempaa ja selkeämpää.

– Tämä varmasti auttaa heitä, mutta se ei vaikuta meidän suhtautumiseemme peliä kohtaan. Totta kai kunnioitamme vastustajaa, mutta keskitymme ennen kaikkea enemmän siihen omaan tekemiseemme, kokenut Paananen painottaa.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet viime kauteen ison muodonmuutoksen ja Interin voidaan sanoa hivenen heikentyneen pelaajamateriaaliltaan. Ehkä tärkein, päävalmentaja Jose Riveiro, jatkoi kuitenkin joukkueen peräsimessä. Miehen joukkueet ovat hyvin organisoituja ja täten vaikeasti voitettavia.

– Inter on ehdottomasti Veikkausliigan parhaita joukkueita. Hyvin valmennettu joukkue, ei ole staroja, mutta tasainen joukkue ja pystyvät pelin aikana varioimaan pelisysteemiä, joten vaikea joukkue pelata vastaan, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ennakoi.

Koskilaiset lähtevät otteluun erinomaisessa tilanteessa, sillä kaikki muut, kuin pitkäaikaistoipilaat Ndukaku Alison ja Aleksandar Vucenovic ovat käytettävissä. Tämä antaa valmennukselle mahdollisuuden taktiikkaan parhaiten soveltuvien pelaajien valitsemiseksi kokoonpanoon.

Oman erikoisuutensa otteluun tuo myös se, ettei Haka ole päässyt kertaakaan harjoittelemaan luonnonnurmella. Vielä keväisen pehmeässä kunnossa oleva Veritas tarjoaakin otteluun oman haasteensa, mikä ei suoranaisesti palvele kummankaan joukkueen peliä. Joka tapauksessa Tainio uskoo, että vastassa on todella nälkäinen ja jopa sisuuntunut kotijoukkue, jolta ei voitonnälkää tule puuttumaan.

– Interillä on tappio alla, niin tämä on heille pakkovoitto, jotta voivat pysyä kärjen vauhdissa.

Inter ottaa yleisöä otteluun suurimman sallitun katsojamäärän, mikä on nykyisillä rajoituksilla kuusi (6) katsojaa. Nämä paikat on arvottu etukäteen Interin kausikorttilaisten kesken ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Vuorinen Juuso
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Salo Jesse

FC Inter - FC Haka Veritas Stadionilla sunnuntaina 9.5. kello 16.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut