AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-5-1

13

(0-2)

FC Honka
3-5-2
vko.18 // 6.5.2021

Ennakko: KTP-FC Honka

Ennakko: KTP-FC Honka

Honka hakee kauden avauspisteitään Kotkasta. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka matkaa perjantaina Veikkausliigakauden kolmanteen otteluunsa Kotkaan, kun keltamustat kohtaavat Arto Tolsa Areenalla KTP:n.

KTP pelasi avausottelussaan SJK:n vieraana 1-1-tasapelin. KTP:n peli SJK:n vieraana perustui tiiviiseen puolustukseen, jolla se horjutti isäntien mielenrauhaa ja kenttätasapainoa. Sillä samalla "sahalla" kotijoukkue aikoo nyt panna Hongan nurin.

– Espoolaisten taktiikka perustuu pallonhallintaan, eikä meidän kannata lähteä heitä vastaan yltiöpäisesti säntäilemään. Perusvarmaa puolustamista ja maalit vastaiskuista. Siinä ne meidän lääkkeemme ovat. Oman maalin varjeleminen onnistui Seinäjoen upealla stadionilla kohtuullisen hyvin, mutta hyökkäyksissä meidän on oltava nyt vieläkin terävämpiä, päävalmentaja Argo Arbeiter painottaa.

Arbeiterin mielestä Honka on "tosi taitava joukkue" ja KTP:ta paljonkin kokeneempi. Keski-iältään miehistöt ovat likimain samalla viivalla (Honka 24,3–KTP 24,1), mutta liigakentillä hankitussa rutiinissa Espoo on kukonaskeleen edellä. Hongan pelaajilla on keskimäärin 74 pääsarjaottelua tilillään, kun niitä on kotkalaisilla vain 24.

Hongan alku kauteen on kuitenkin ollut haastava, sillä kahden ottelun jälkeen tilillä on nolla pistettä. Avausottelussa HJK oli kotonaan 4-2 lukemin vahvempi, ja maanantaina IFK Mariehamn haki Tapiolasta pisteet loppulukemin 0-2. Hongan kauden kahdesta osumasta ovat vastanneet kaksi molemmat ottelut avauskokoonpanossa ollutta hyökkääjää, Darren Smith, sekä Jean Marie Dongou.

– Emme tietenkään ole tyytyväisiä siihen, miten kaksi ensimmäistä ottelua ovet menneet. Tottakai tavoittelimme parempaa pistesaalista. Mutta ei meidän tarvitse olla liian huolissamme. Emme ole pelanneet erityisen huonosti, kommentoi Lucas Kaufmann.

– Ei tule miettiä liikaa edellisiä otteluita. Uskon, että tapamme tehdä töitä on hyvä, eikä meidän tarvitse liikaa epäillä itseämme. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja nostaa tasoamme vielä korkeammalle, hän jatkaa.

Hongan ainoa varma poissaolija perjantain ottelusta on Jerry Voutilainen.

KTP - FC Honka Arto Tolsa Areenalla perjantaina 7.5. kello 18.30.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Olkku Tapani
4.ET Manninen Joona

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut