AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2021

KTP:n Antti Mäkijärvellä tuttu seura vastassa - "Tunteille ei pidä antaa sijaa"

KTP:n Antti Mäkijärvellä tuttu seura vastassa - "Tunteille ei pidä antaa sijaa"

Antti Mäkijärvellä on pitkä Honka-tausta. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP:n kokeneimpiin pelaajiin kuuluvalle Antti Mäkijärvelle KTP:n perjantainen kotiavaus on vastustajan myötä vielä erityisempi ottelu kuin muille kotkalaisille.

Mäkijärvi ei ollut mukana Seinäjoen sarja-avauksessa lievän alaraajavamman takia, mutta Honka-ottelussa hän saattaa jo palata riviin.

– Olen Hongan kasvatti ja pelannut siellä toistakymmentä vuotta. Keltamustissa on edelleen paljon kavereita, ja päävalmentaja Vesa Vasara on hyvinkin tuttu. Jos nyt olen kokoonpanossa perjantaina, niin tunteille ei pidä antaa sijaa. Kaveruus pitää unohtaa kahdeksi tunniksi ja muistaa, kenen joukoissa seisotaan, Mäkijärvi toteaa.

Mäkijärvi sai kutsun Hongan edustusjoukkueeseen 17-vuotiaana vuonna 2011. Tilaisuuden tarjosi silloinen päävalmentaja Mika Lehkosuo. Se oli valmentajalta hyvä veto, sillä kaudella 2012 nuorukainen teki viisi liigamaalia.

– Honka oli hyvä paikka kehittyä. Pelasimme "Banan" johdolla modernia pallonhallintapeliä, joka on Hongan tavaramerkki nyt Vasarankin aikakaudella, Mäkijärvi tietää.

– Meillä on heitä vastaan mahdollisuuksia, jos pystymme samanlaiseen esitykseen kuin maanantaina Seinäjoella.

Mäkijärvi itse katseli SJK-ottelua kotisohvalta.

– Se kävi hermoille, kun ei voinut olla joukkueen tukena edes vaihtopenkillä sivurajan tuntumassa.

KTP:lla oli paljon haasteita liigakauteen valmistauduttaessa. Joukkueen kokoaminen vei aikansa, ja loukkaantumisetkin ovat riivanneet.

– Ensimmäinen peli antoi tosi paljon uskoa. Silmiinpistävää oli joukkuekuri ja hyvä henki. Porukka noudatti ennalta sovittua taktiikka, ja se tuotti tulosta, Mäkijärvi toteaa.

– Meidän täytyy kuitenkin kehittää omaa peliämme. Vastustajat ovat erilaisia, ja joka matsiin pitää pystyä tuomaan joitakin uusia juttuja.

KTP - FC Honka Arto Tolsa Areenalla perjantaina 7.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia