AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

41

(3-0)

Yleisöä 2085

FC Lahti
4-3-3
vko.38 // 25.9.2021

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

Kuva: SJK

Veikkausliigan runkosarja laitetaan pakettiin Seinäjoella sunnuntaina kiihkeässä ottelussa SJK – FC Lahti.

SJK kärsi kuluvan viikon keskiviikkona karvaan tappion FC Hakalle Valkeakoskella, kun koskilaiset näyttivät kaapin paikan jopa lukemin 4-0. Tappion ja saman aikaisen FC Interin voiton myötä SJK menetti paikkansa sarjan kolmosena, kun Turkulaiset nousivat kahden pisteen turvin SJK:n edelle.

Sunnuntaina pelataan kuitenkin täysi kierros, ja sarjataulukko näyttänee otteluiden päätteeksi jälleen täysin erilaiselta. Voittamalla sunnuntaina SJK pitää takanaan FC Lahden lisäksi myös muut kahden pisteen päässä vaanivat joukkueet eli Ilveksen ja HIFK:n, joista jälkimmäisellä on tosin ottelu vähemmän pelattuna.

- Kävimme varsin syvällä Valkeakoskella. Nyt meidän täytyy vain löytää itsemme takaisin siksi joukkueeksi, joka olimme vähän aikaa sitten. Emme aio keskittyä valmistautumisessamme juurikaan FC Lahteen vaan ainoastaan omaan tekemiseemme.

- Kiukkua ja ammattiylpeyttä pitää näkyä sunnuntain pelissä, niputtaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Sunnuntain otteluun lahtelaiset lähtevät niin ikään hakemaan voittoa ja paikkaa ylemmästä loppusarjasta. Ylemmän loppusarjan paikka varmistuu voitolla, mutta lahtelaisilla on muiden pelien sopivasti mennessä ristiin mahdollisuus saavuttaa paikka ylempään loppusarjaan. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo nauttivansa ottelun panoksesta.

– On ehdottomasti kivaa, kun ottelussa on paljon panosta. Näistä saa virtaa ja isojen panosten otteluun on mukava valmistautua. Onnistuminen tästä tuo myös virtaa pitkälle talveen. Aikaisemmilla kohtaamisilla ja tilastoilla ei ole tällaisissa otteluissa merkitystä. Ne ratkaistaan pelin sisäisissä yksittäisissä peleissä.

- Keskiviikon voitto ja onnistumiset tietysti vaikuttaa, mutta meidän pitää olla sunnuntaina parempia. Meidän pitää kyetä kontrolloimaan peliä. Tämä on iso peli ja ison pelaajan näytönpaikka, Zeneli alustaa.

Pelikieltonsa kärsinyt Teemu Penninkangas sekä edellisestä ottelusta sivussa olleet Matti Klinga ja Henri Eninful ovat jälleen FC Lahden valmennusjohdon käytettävissä. Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Javi Hervás puolestaan ovat varmasti sivussa ottelusta.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Millner Max
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Palomäki Antti

SJK - FC Lahti OmaSp Stadionilla sunnuntaina 26.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut