AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 1191

HJK
3-4-3
vko.37 // 18.9.2021

Ennakko: FC Honka - HJK

Ennakko: FC Honka - HJK

Kuva: Juha Tamminen

Honka taistelee yhä tiukasti paikasta yläloppusarjaan ja kohtaa sunnuntaina 15.00 alkaen HJK:n Tapiolan urheilupuistossa.

Honka kaipaa hyvää pistesaldoa kolmesta runkosarjan viimeisestä kolmesta ottelustaan päästäkseen kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan.

Honka ja HJK kohtasivat kauden avauskierroksella. Töölön Bolt Arenalla nähtiin tasainen ottelu, jossa Darren Smith vei Hongan johtoon avauskympin aikana. HJK nousi 2-1 johtoasemaan ennen kuin Honka tuli tasoihin. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin kotijoukkueen 4-2 voitoksi, joten Honka lähtee hakemaan sunnuntaina revanssia.

Sunnuntain matsista voi jo tilastoja tulkitsemalla olla lupa myös odottaa varsin maalirikasta, kun muistaa että Honka tarvitsee nimen omaan voittoja, ja kun Hongan kuudesta viimeisestä ottelusta vain yhdessä on jääty alle neljän maalin.

Keltamustien leirissä tiedetään, että urakasta tulee haastava.

– HJK on kova vastustaja ja meidän pitää onnistua sunnuntaina hyvin saadaksemme halutun tuloksen. Edessä on tiukka ottelu, jossa meidän pitää puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikat tehokkaasti. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja annamme kentällä kaikkemme, Otso Koskinen toteaa.

HJK:lla on takanaan tappiollinen UECL-debyytti, jossa lohkon kovimmaksi joukkueeksi arvontakorien perusteella rankattu LASK kävi torstaina Boltilla voittamassa 0-2. Veikkausliigassa Klubin tahti on ollut läpi kauden varsin vakuuttava. Jokainen neljän viimeisimmän ottelun vastustajista kuuluu liigan kärkikuusikkoon, eikä yksikään kyennyt aiheuttamaan Klubille kauden toista tappiota. FC Lahti kaatui kotonaan 1-0, KuPS:n kanssa Klubi päätyi pistejakoon 1-1 ja viimeisimpänä FC Inter sai taipua Turussa maalein 3-1.

– Pelit jatkuvat taas kovalla tahdilla, joten viimeiset tunnit on käytetty palautumiseen, kertoi päävalmentaja Toni Koskela.

– Edellisestä Hongan kohtaamisesta on jo useampi kuukausi ja joukkue on vähän muuttunutkin, mutta suhteellisen samalla ajatuksella Honka kuitenkin pelejä pelaa.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Atom Tanaka, Markus Halsti ja Kevin Kouassivi-Benissan.

– Uusi vähän pidempiaikainen potilas Jacob Tånnander, jonka vamma vaatii leikkaushoitoa, Koskela lisää.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Manninen Joona

FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 19.9. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut