AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2

11

(0-0)

Yleisöä 1396

FC Lahti
4-3-3
vko.24 // 15.6.2021

FC Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet (FC Haka-FC Lahti 1-1)

FC Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet (FC Haka-FC Lahti 1-1)

Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka ja FC Lahti kohtasivat tiistai-illan Veikkausliigaottelussa Tehtaan kentällä. Kahden edellisen Veikkausliigaottelun tavoin, myös tiistaina päädyttiin pistejakoon ja tällä kertaa 1-1-lukemin.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkueista ei saanut luoduksi juurikaan vaarallisia maalitilanteita. Siinä missä vieraat hallitsivat niukasti pallollista peliä, niin koskilaiset veivät puolestaan laukaukset nimiinsä. Kuvaavaa avausjaksolle kuitenkin on, että kuudesta laukauksesta huolimatta, yksikään ei suuntautunut maalia kohti.

Hakalle huonoja uutisia tuli 19. minuutin kohdalla, kun Jacob Bushue loukkasi itseään ja joutui jättämään kentän. Mies kuitenkin käveli kohtuullisen normaalin näköisesti pukukoppiin, joten toivottavasti mistään pahemmasta ei ole kyse. Tilalle juossut Janne-Pekka Laine esiintyi niin ikään erittäin vahvasti, joten vaihdolla ei ollut valkopaitojen peliin käytännössä mitään vaikutusta.

Vieraiden paras paikka tuli 25. minuutilla, kun ex-Haka Timi Lahti puski kulmasta hiukan ohi maalin. Kotijoukkueella oli puolestaan puolen tunnin kohdalla hyvä paine päällä, missä vapaapotkun, ja sitä seuranneen kulmapotkun jälkimainingeissa, Samuel Chidi pääsi laukomaan, mutta tämäkin yritys viuhui ohi maalin, ja näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Siinä missä ensimmäisellä jaksolla maalivahdit pääsivät helpolla, niin toisella jaksolla Mika Hilander Hakan maalilla ja Antonio Reguero Lahden maalilla pääsivät torjuntatöihin.

Koskilaisten parhaista paikoista vastasivat Janne-Pekka Laine kahdella laukauksellaan, Andrija Bosnjak, joka Eero-Matti Auvisen hienon esityön jälkeen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, sekä Ishmael Yartey, joka lopulta vei valkopaidat 1-0 johtoon 72. minuutilla.

Maaliin johtanutta tilannetta edelsi Aleksandar Vucenovicin vahva esitys, missä useampikin vierasjoukkueen pelaaja yritti saada pallon vahvalta itävaltalaiselta riistettyä ja lopulta onnistuenkin, mutta sääntöjenvastaisin ottein. Pallo asetettiin noin 18 metriin ja sen taakse astelivat Yartey, sekä Maximus Tainio. Ghanalainen lopulta laukoi vasurillaan ohi muurin, eikä Reguero ehtinyt edes reagoida ennen kuin pallo oli verkoissa.

Vaikka pallonhallinta oli läpi ottelun lahtelaisilla, niin kotijoukkue oli ainoa, joka sai laukauksia kohti maalia. Tämä siitäkin huolimatta, että peli päättyi tasalukemiin 1-1. Vieraiden tasoitus tuli oikealta laidalta, Javi Hervasin jalasta lähteneestä vapaapotkusta, mikä kimpoili lopulta Hakan omasta pelaajasta maaliin, kun ottelua oli pelattuna 81 minuuttia.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana ei lisäosumia nähty ja näin pisteet tasattiin näiden kahden joukkueen välillä jo kolmannen kerran peräkkäin.