AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2

11

(0-0)

Yleisöä 1396

FC Lahti
4-3-3
vko.24 // 14.6.2021

Ennakko: FC Haka - FC Lahti

Ennakko: FC Haka - FC Lahti

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka pelaa tiistaina kauden kolmannen kotiottelunsa, kun vastaan asettuu hyvin kauden aloittanut ja kolmen ottelun voittoputkessa oleva FC Lahti.

Viime kaudella joukkueet eivät saaneet selvyyttä paremmuudesta, sillä Tehtiksellä pisteet tasattiin 2-2 -lukemin ja Lahden jäisellä kentällä jäätiin maalittomaan 0-0 -tasapeliin lokakuussa.

Tällä kertaa on vaikea nähdä, että lopputuloksena olisi ainakaan maaliton ottelu. Molempien joukkueiden tehdyt ja päästetyt maalit antavat odottaa, että maaleja tullaan tiistai -illan kohtaamisessa näkemään.

Kotijoukkue lähtee otteluun hyvistä asetelmista. Viime torstain esitys sarjakärki HJK:a vastaan oli erittäin lupauksia herättävä ja vastaavalla pelillä on täydet mahdollisuudet napata jopa täydet pisteet tämän hetken sarjakolmoselta.

Myös pelaajatilanne on kotijoukkueella loistava. Sivussa ovat ainoastaan loukkaantunut Jesse Huhtala, sekä maajoukkueen matkassa oleva Hussein Mohammed. Tämä tarkoittaa siis, että torstain väliin jättäneet Mika Hilander ja Aleksandar Vucenovic ovat jälleen käytettävissä. Samoin pitkään sivussa ollut Ndukaku Alison on vihdoin saanut itsensä pelikuntoon.

Kokoonpanon ulkopuolelle tiistaina tulevat jäämään Antto Hilska, sekä viime torstaina TPV:n matkassa olleet juniorit Topias Listo, Leevi Antinaho ja Oiva Laaksonen.

– Joka peliin tehdään eri suunnitelma, muttei me tietenkään koko ajan haluta mitään ihan älyttömiä muutoksia tehdä. Pientä viilausta, mutta tietyt periaatteet siellä on aina nähtävissä, päävalmentaja Teemu Tainio raottaa pelikirjaansa Hakan verkkosivuilla.

– Haluan pitää kaikki varpaillaan. Ja kuten HJK -pelissä, niin me saatiin vaihdosta hyvin voimaa ja varmaan huomennakin tullaan tekemään vaihtoja, niin saadaan sitten tuoreita jalkoja. Siihen olen tyytyväinen, että ne jotka ovat aloittaneet vaihdossa, ovat tuoneet sitten lisää peliin.

FC Lahti palasi voitokkaana maajoukkuetauolta ja Ilves kaatui lukemin 3-1. Ilves hallitsi ajoittain ottelua ja siirtyi johtoon, mutta Jasin Assehnoun, Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri osuivat voitto-ottelussa. Lahti on siis voittanut nyt kolme viimeisintä otteluaan. Pisteitä lahtelaisilla on kasassa kuuden ottelun jälkeen 12.

Lahti lähtee vieraskentälle hakemaan täyttä pistepottia. Sivussa ovat varmasti Pyry Lampinen, Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli uskoo, että pisteet irtoavat suoraviivaisella ja määrätietoisella pelillä.

– Meidän pitää olla kurinalaisia koko ottelun ajan. Haka on aina vaikea vastus. He vahvistuvat pelin edetessä ja ovat vaarallisia tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa. Meidän pitää olla määrätietoisia. Meidän henkilökohtainen taitotaso riittää luomaan tarvittavat paikat. Peli ei tule olemaan helppo, mutta me emme olekaan helppoja pelejä varten, Zeneli alustaa seuransa verkkosivuilla.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Jussila Atte

FC Haka-FC Lahti Tehtaan kentällä tiistaina 15.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut