AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 565

HJK
4-3-3
vko.23 // 13.6.2021

Ennakko IFK Mariehamn - HJK

Ennakko IFK Mariehamn - HJK

Kuva: IFK Mariehamn

HJK hakee kuudetta peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa maanantaina Maarianhaminasta IFK Mariehamnia vastaan.

IFK Mariehamnin kausi alkoi lupaavasti 2-0 vierasvoitolla FC Hongasta ja jatkui 3-1 voitolla kotona Wiklöf Holding Arenalla, mutta sen jälkeen on eteen tullut tenkkapoo. Neljä peräkkäistä tappiota, joista kolme viimeistä identtisillä 0-3 lukemilla, ovat syösseet IFK:n kohti liigan tyveä, eikä otteluhistoria HJK:ta vastaan juurikaan lupaile valoa tunnelin päähän.

– Heillä on nyt alla muutamia huonoja tuloksia ja paljon päästettyjä maaleja. Se on kuitenkin joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, Klubin valmentaja Toni Koskela toppuuttelee.

– Perusajatus pelaamiseen heillä on suhteellisen sama kuin viime vuonna. He pyrkivät pallollisena etenemään oikeastaan aina pallon saadessaan.

IFK Mariehamnin otteisiin ovat vaikuttaneet myös lukuisat poissaolot. Tilanne sen suhteen on kuitenkin maanantaina aiempaa parempi. Kapteeni Robin Buwalda palasi jo FC Interiä vastaan kentälle ja nyt IFK saa mukaan myös pelikieltonsa kärsineen Mikko Sumusalon. Lisäksi Interistä lainalla oleva ja siksi sääntöjen mukaan edellisottelusta poissa ollut Elias Mastokangas on jälleen käytettävissä.

Koskela lupailee HJK:n kokoonpanoon pieniä muutoksia voitokkaaseen Haka-otteluun verrattuna.

– Meillä on monipuolinen materiaali, joten luonnollisesti pyrimme aina löytämään kuhunkin vastustajaan sopivimmat pelaajat. Tietysti meidän on myös huomioitava loukkaantumisista palanneiden kuormittamista, jotta paluu täyteen pelikuntoon tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti.

HJK:n matka saarivaltakuntaan alkoi jo sunnuntaiaamun vasta sarastaessa ja reissulta palataan tiistai-iltana.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Turunen Jonas
4.ET Fagerlund Niclas

IFK Mariehamn - HJK Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 18.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, HJK:n verkkosivut