AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1
#13 Manneh

10

(0-0)

Yleisöä 841

RoPS
5-3-2
vko.42 // 22.10.2020

HIFK ei antanut RoPS:n yllättää (HIFK-RoPS 1-0)

HIFK ei antanut RoPS:n yllättää (HIFK-RoPS 1-0)

HIFK juhli tärkeää voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK otti kotikentällään 1-0 (0-0)-voiton RoPS:sta.

HIFK sai kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan vieraita pohjoisesta, kun RoPS sarjan hänniltä saapui vierailulle Bolt Arenalle lokakuun toiseksi viimeisenä torstaina. Seitsemän perättäistä ottelua ilman voittoa pelannut HIFK tuli peliin sarjataulukon kahdeksannelta sijalta ja oli pakkovoiton edessä, jotta tavoite paikasta kuuden parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi edelleen olisi mahdollinen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tempoltaan hidas. Vierasjoukkue RoPS loi muutamia hyökkäyksiä alussa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin hallinta alkoi siirtyä HIFK:lle. Adama Fofana keskitti joitakin palloja oikealta laidalta keskelle, mutta Sakari Tukiainen ei onnistunut maalinteossa muutamasta yrityksestä huolimatta. Myös Jukka Halmeella oli iso paikka boksin sisällä puolen tunnin kohdalla, mutta itse laukaus meni reilusti yli maalin.

Joel Mattsson joutui jättämään kentän jo 20 minuutin kohdalla istuttuaan tovin verran kentän pinnassa. Hänen paikkansa otti Jani Bäckman, joka ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pelasi korkealla HIFK:n muodostelmassa.

Bolt Arenan yleisö ei saanut nähdä suurempia jalkapallon hienouksia ensimmäisen puoliajan aikana, ja HIFK:n peliin vaikutti selvästi se, ettei joukkue tässä ottelussa päässyt pelaamaan sillä tavalla, joka on tuonut joukkueelle menestystä tällä kaudella. Kotijoukkueella oli tavallista enemmän pallonhallintaa, eikä täten päässyt käyttämään nopeita vastahyökkäyksiä aseenaan, kuten tällä kaudella monessa ottelussa on ollut tapana.

Muutamista kotijoukkueen paikoista huolimatta tilanne oli maalittomasti tasan tauon käynnistyessä.

Tauon jälkeen Bäckman siirtyi keskikentälle, kun Sakari Mattila jäi vaihtopenkin puolelle. Hänen tilalleen tuotiin lisää hyökkäysvoimaa kentälle maalittoman avausjakson jälkeen, ja Foday Manneh sai mahdollisuutensa. Hän ei ehtinyt olla kuin reilun minuutin kentällä ennen uransa ensimmäistä Veikkausliigamaalia. Gambialaishyökkääjä puski Halmeen pitkän keskityksen maalinedustalta RoPS-maaliin, ja HIFK otti täten myös tuloksellisesti ottelun omaan komentoonsa.

HIFK:n johtomaalin jälkeen peli eteni pitkälti loppuvihellystä odottaen eteenpäin sateisessa syysillassa. RoPS ei päässyt aidosti lähelle tasoitusmaalin iskemistä, eikä ottelun voittajasta ollut isompaa epäselvyyttä. Tasoitusmaalia todennäköisempi oli sen sijaan HIFK:n lisäosuma, jonka iskemistä lähimpänä pariinkin otteeseen oli hyvällä peli-ilmeellä esiintynyt John Fagerström.

Foday Mannehin maali jäi illan ainoaksi, ja näin ollen HIFK kuittaa tästä ottelusta täydet kolme pistettä. Joukkue nousee Veikkausliigan sarjataulukossa seitsemänneksi pisteen päähän tällä hetkellä kuudentena olevasta FC Lahdesta.


HIFK kohtaa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa FC Lahden vieraskentällä sunnuntaina 1.11. RoPS sen sijaan kotikentälleen SJK:n.