AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 841

RoPS
5-3-2
vko.42 // 21.10.2020

Ennakko: HIFK-RoPS

Ennakko: HIFK-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

HIFK saa torstaina vieraakseen RoPS:n ja molemmilla on katkaistavanaan varsin ikäviä putkia.

Rovaniemen Palloseuralla on takanaan erittäin raskas kausi. Joukkue on saalistanut ainoastaan viisi sarjapistettä 20 Veikkausliigakierroksen aikana, eikä voittoja ole kauden aikana tullut kuin yksi, jonka joukkue nappasi kuukausi sitten Valkeakoskella FC Hakaa vastaan. Haka-voiton jälkeen rovaniemeläisjoukkue on pelannut kolme peliä yhteismaalierolla 1-12.

RoPS on HIFK:n tavoin vaihtanut valmentajaa kauden aikana. Viime kauden jälkeen joukkueen päävalmentajaksi seuran organisaation sisältä nostetun Vesa Tauriaisen päävalmentajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä syyskuun puolivälissä, ja tilalle nimitettiin Mikko Mannila HJK:n organisaatiosta. Mannilan sopimus rovaniemeläisseuran kanssa on voimassa kauden 2022 loppuun saakka.

Pelikiellostaan vapautunut Sakari Mattila ennakoi, että peli vaikean kauden pelannutta vastustajaa vastaan ratkeaa henkisellä puolella.

– RoPS lähtee tietenkin jokaiseen peliin hakemaan tulosta, mutta uskon, että heidän tilanteessaan selkäranka menee ehkä helpommin poikki, kun niitä vastoinkäymisiä tulee pelin sisällä. Mitä me ollaan scoutattu, niin jos heitä vastaan saa sen ekan tai tokan maalin, niin se usko loppuu, ja se on ihan inhimillistä. Meidän on vaan pakko pitää huolta siitä, mihin itse pystymme vaikuttamaan, eli että ollaan terävinä heti alussa, hän sanoo.

RoPS on viettänyt TPS- ja HIFK-otteluiden välisen ajan yhdessä Eerikkilässä. RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertookin, että paljon aikaa on käytetty pelaajien kanssa keskusteluun.

- Ei tämä kevyttä ja hauskaa ole. Tämä on rajua työntekoa sekä taustoille että erityisesti pelaajille, Mannila sanoo.

- TPS-tappio oli raskas, mutta siitä on vain päästävä yli. Elämä ja pelit jatkuvat.

Mannilan mukaan vielä tiistaiaamunakin pelaajat olivat tarponeet syvissä vesissä, mutta jo saman päivän iltana henki oli taas palautunut.

- Työstimme juuri henkistä puolta. Kaikilla oli mahdollisuus purkaa itseään, Mannila kertoo.

- Se käsittely avasi ainakin sen, että nyt kaikki voivat olla taas rennosti. Kaikki haluavat edelleen näyttää, että tällä meidän tekemisellämme on merkitystä.

Myös HIFK on viime aikoina paininut tuloksellisten vastoinkäymisten kanssa, sillä sunnuntain hävitty derby HJK:ta vastaan kasvatti joukkueen voitottoman putken jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Tämän heikon jakson takia HIFK on pudonnut Veikkausliigan sarjataulukossa kahdeksanneksi. Nousu kuuden parhaan joukkoon on edelleen mahdollinen, mutta se vaatii voitot runkosarjan kahdesta viimeisestä pelistä.

– Pelaajilla, valmentajilla, faneilla ja kaikilla tässä seurassa on varmaan sama fiilis, eli että saadaan tämä voitoton putki poikki. Lähtökohtaisesti ei ole oikein parempaa paikkaa sen katkaisemiseen, kun nyt kuitenkin on sarjajumbo vastassa kotona.

- Se on asennekysymys meiltä. Mennään hyvällä virinällä ja uskotaan voittoon, niin eiköhän se myös sieltä saada, Mattila toteaa.

Vitinho ja Moshtagh Yaghoubi ovat sivussa HIFK:n kokoonpanosta RoPS-ottelussa pelikieltojen vuoksi.


HIFK-RoPS Bolt Arenalla torstaina 22.10. kello 18.00.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut