AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3
#8 Jervis

13

(1-3)

Yleisöä 1652

Ilves
3-5-2
#5 Jair Silva #19 Mömmö #10 Ala-Myllymäki
vko.42 // 22.10.2020

Salama-alku siivitti Ilveksen voittoon (SJK-Ilves 1-3)

Salama-alku siivitti Ilveksen voittoon (SJK-Ilves 1-3)

Kuva: Juha Tamminen

Ilves jatkoi vahvaa putkeaan SJK:ta vastaan ja hakl torstaina 3-1-voiton seinäjokelaisista OmaSp Stadionilta.

Ilves iski kahdesti jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ja johti ottelua parhaimmilaan jo kolmella maalilla. SJK kavensi ennen taukoa, mutta enempiä osumia ei nähty ja tärkeät pisteet matkasivat Tampereelle.

Ilves sai otettelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pallon kahdesti SJK-maaliin, ja molemmat lähti omista virheistä. Ensimmäinen osuma lähti vasemmalta laidalta keskityksenä ja maalin edustalla ei oikein kukaan tiennyt kuka pallon ottaa. Ilveksen Jaír juoksi kaukaa keskialueelta tilanteeseen ja pääsi yksin Jesse Östin kanssa vastatusten. Veto meni Östin kautta etuyläkulmaan.

Toinen maali tuli, kun jälleen SJK sähläsi maalin edustalla ja pallo syötettiin suoraan Ilveksen Eetu Mömmölle. Mömmö veti heti, ja pallo muutti vielä suuntaa SJK:n omasta pelaajasta, upoten maaliverkkoon.

SJK sai rangaistuspotkun, kun Jake Jervis sai hyvän pystysyötön keskialueelta, ja hän koitti syöttää pallon boksissa rangaistupilkun kohdalle. Ilveksen Diogo Tomas esti kuitenkin syötön kädellään ja erotuomari Mohammad Al-Emara osoitti pallon pilkulle. Tomas sai myös samalla keltaisen. Niko Markkula meni pilkkua antamaan, mutta Mika Hilander torjui sen alakulmasta.

Vain hetkeä myöhemmin, sai Ilves puolestaan rangaistupotkun, kun Jaír liukastui SJK:n rangaistusalueella. Pilkun laittoi sisään Lauri Ala-Myllymäki, kun Jesse Öst aavisti väärään kulmaan. Ottelun jälkeen erotuomari Al-Emara myönsi tuomion olleen väärä, nähtyään tilanteen videolta. Tilanteessa ei ollut rikettä. Ilves kuitenkin meni sillä jo 0-3 johtoon ja SJK:lla oli vuori kiivettävänään.

Kavennusosuma tuli kulman jälkitilanteesta, kun ensin Jude Arthur nosti pallon oikeaan laitaan lähes keskiympyrästä ja sieltä Tero Mäntylä puski sen boksiin pilkun kohdille. Paikalla oli Jake Jervis, joka upotti kauden kolmannen suoraan yhdellä kosketuksella.

SJK sai toisella jaksolla vielä pari hyvää maaliapaikkaa, vaikka Ilves vetäytyi syvälle omalle alueelle ja puolusti lähes koko joukkueen voimin maalia. Ensimmäinen hyvä veto tuli Joonas Lepistölle, joka sai erinomaisen keskityksen kaukaa Matias Vainionpäältä. Lepistö otti rinnalla haltuun ja veti, mutta Hilander torjui. Seuraava paikka tuli Denys Oliinykille, jonka veto meni vain vähän yläriman ylitse. Ja vielä kolmas tilanne osui Keaton Isakssonille, jonka kova volley oli suunnattu kohti takakulmaa, mutta meni lopulta noin metrin ohi. Peli päättyi Ilveksen voittoon.


TPS-SJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 25.10. kello 16.00 ja Ilves – FC Honka Ratinan Stadionilla sunnuntaina 1.11. kello 14.00.

Lähde: SJK:n verkkosivut