AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3
#8 Jervis

13

(1-3)

Yleisöä 1652

Ilves
3-5-2
#5 Jair Silva #19 Mömmö #10 Ala-Myllymäki
vko.42 // 21.10.2020

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

SJK kohtaa Ilveksen torstaina OmaSp Stadionilla. Ottelu on samalla SJK:lle Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu.

SJK ja Ilves kamppailevat molemmat paikoista kuuden parhaan joukossa, joten panosta peliin riittää. Ilves on viidentenä, neljän pisteen päässä SJK:n edellä. Sillä on kuitenkin yksi peli enemmän pelattuna, joten tämä kohtaaminen nousee sitäkin suurempaan arvoon.

– Nyt torstaina vastaan tuleva Ilves on mielestäni todella hyvä joukkue. Vaikka he eivät ole saaneet viime aikoina niin hyviä tuloksia, niin he laittavat joka joukkueen aina koville. He pelaavat mielestäni nimenomaan pallollisesti tällä hetkellä tosi hyvin.

- Siellä on nuoria luovia pelaajia sekä kokeneita vakaita pelaajia. Kokeneita pelaajia, jotka pitävät tasonsa, sekä pelaajia, jotka pystyvät yllättäviin ratkaisuihin. Ehkä heiltä hieman puuttuu semmoinen viimeinen silaus sieltä ylhäältä, mutta he ovat todella vahva pallollinen joukkue, kuvailee SJK-luotsi Jani Honkavaara torstain vastustajaa.

Ilves ja SJK pelasivat molemmat viimeksi sunnuntai-iltana. Kissapeto joutui tyytymään 0–2-kotitappioon, kun sarjakolmonen FC Inter hyödynsi kliinisesti paikkansa. Viime kauden maalikuningas Filip Valencic vastasi molemmista osumista.

– Tappiosta on aina hieman vaikea löytää positiivisia asioita, mutta mielestäni pelasimme oikein tasaisen ottelun. Laitoimme kampoihin ja teimme pelistä Interille vaikean. Muutaman tilanteen häviäminen yksilötasolla maksoi pisteet. Niistä pitää oppia, sanoo Ilves-luotsi Jarkko Wiss.

Seinäjokiset puolestaan hakivat räntäsateessa Maarianhaminan IFK:lta 3–2-vierasvoiton. SJK oli vielä vartti ennen loppua tappiolla, mutta Emmanuel Ledesma tasoitti 86. minuutilla. Voittomaali syntyi 89. minuutilla Matej Hradeckyn komealla kaukolaukauksella.

– SJK:lla on nyt voitto alla hyvällä itseluottamuksella. Olipahan myrskyinen sää Maarianhaminassa. Se oli hyvä muistutus, että talvi tulee ja sen myötä jalkapallokin hieman muuttuu. Heiltä löytyy pallovarmuutta ja taitavia pelaajia, mutta kaksinkamppailujakin on varmaan luvassa, Wiss arvioi vastustajaa.

SJK saa tähän matsiin takaisin pelikieltoa sunnuntaina kärsineen Mehmet Hetemajn, mutta samalla menettää korttitilin täyttymisen vuoksi Emmanuel Ledesman. Ledesma on käytettävissä taas seuraavassa ottelussa sunnuntaina. Muita pelikieltoja tai uusia loukkaantumisia SJK:lla ei ole.

– Meillä on hyvävireisiä pelaajia tällä hetkellä tosi paljon, ja meidän pitää vain niistä löytää paras kokoonpano kentälle. Lähestytään ottelua oman pelin kautta, mutta samalla vähän mietitään mitä Ilveskin tekee.

- Ihan normaali valmistautuminen siis, ja meillä on vielä tämän jälkeen kaksi tärkeää peliä runkosarjassa jäljellä, pohtii Honkavaara pelaajatilannetta.

Ilveksen joukkueesta on helppo nostaa onnistujia esille. Lauri Ala-Myllymäki on saanut vastuuta kauden jokaisessa ottelussa. Hän ja kauden komeetta Naatan Skyttä jakavat joukkueen sisäisen maalikuninkuuden kuudella osumalla. Veikkausliigan syyskuun joukkueeseenkin valittu Felipe Aspegren on luottoratsu oikealla laidallaan. Keskikentän pohjalla Jair on kansainvälisen tason pelin rytmittäjä ja juoksukone.

Varmoja poissaolijoita ovat aiempaan tapaan Janne Saksela, Ilari Mettälä ja Eero Tamminen.

– Tässä vaiheessa ei video- tai taktiikkapalavereilla ole enää suurta roolia. Päivän kunto ja halu voittaa korostuvat. Tänään keskiviikkona valmistavat treenit eivät lähteneet parhaimmalla mahdollisella tavalla käyntiin, mutta ei annettu sen lannistaa. Saatiin lopulta hyvä tapahtuma aikaiseksi. Uskon, että torstaina ollaan valmiina taistelemaan pisteistä, Wiss toteaa.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla torstaina 22.10. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut