AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2
#22 Backaliden #11 Ademi

23

(0-1)

Yleisöä 503

SJK
5-2-3
#8 Jervis #9 Ledesma #7 Hradecky
vko.41 // 18.10.2020

SJK nousi lopussa voittoon IFK Mariehamnista​ (IFK Mariehamn-SJK 2-3)

SJK nousi lopussa voittoon IFK Mariehamnista​ (IFK Mariehamn-SJK 2-3)

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja SJK pelasivat sunnuntaina melkoisen vaiherikkaan ottelun, joka päättyi vieraiden 3-2-voittoon.

Jake Jervis vei SJK:n johtoon jo ottelun alussa. Gustaf Backaliden toi IFK:n tasoihin toisella jaksolla ja Albion Ademin rangaistuspotkuosuma vei isännät johtoon. Emmanuel Ledesma iski kuitenkin pian perään 2-2-tasoituksen ja Matej Hradecky ratkaisi vierasvoiton maalillaan pari minuuttia ennen täyttä aikaa.

Pelipäivän sää oli erikoinen; aurinko paistoi, mutta silti taivaalta satoi välillä vettä, välillä lunta ja välillä rakeita. Myös kova tuuli puhalsi, tuoden oman elementtinsä futisromantiikkaa tihkuvaan syysiltaan. SJK aloitti silti ottelun hyvin ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. IFK Mariehamn pyrki vain iskemään vastaan. Ensimmäinen tilanne tuli erikoistilanteen jälkeen, kun Murilo lähti nousemaan kohti IFK-maalia ja pääsi vetämään. Puolustus ehti kuitenkin blokkaamaan. Seuraava tilanne tuli kun Serge Atakayi kaadettiin boksin rajalla ja SJK sai vapaapotkun. Kova tuuli kuitenkin vei Emmanuel Ledesman sijoitusta ohi maalin.

SJK avasi maalihanat 15 minuutin kohdalla, kun ensin Ledesma katkaisi syötön keskialueella, antoi sen viereen Keaton Isakssonille, joka nousi bosiin. Viereen ehti Denys Oliinyk, jolle Isaksson pallon jatkoi. Oliinyk nosti pallon upeasti tsipillä takatolpalle ja siellä Jake Jervis liukui sen sisään. Maali oli Jervisin kauden toinen.

Vierasjoukkueen hyvä ote pelistä jatkui aina puolen tunnin kohdille asti, kunnes SJK vähän nosti kaasua kevyemmälle ja peli hieman tasoittui. IFK järjesteli muutaman tilanteen ja lähinnä tilanteet tulivat Albion Ademin toimesta. Kertaalleen Ademi pääsi vetämään vaarallisesti, mutta Jesse Öst torjui varmasti. 35. peliminuutin kohdalla Isaksson ja Ledesma pelasivat tilanteen IFK:n boksiin. Harmillisesti se meni hieman liian pieneksi ja kariutui puolustajien haltuun. Tilanteessa oli hyvin mukana myös Oliinyk. Viitisen minuuttia ennen taukoa, pääsi Atakayi vetämään, kun Murilo toi pallon hyvin ylös ja keskitti boksiin. Ledesma jatkoi sen Atakayille toiseen laitaan ja sieltä lähti myös veto. IFK:n maalissa Oskari Forsman kuitenkin torjui. SJK:n ote piti puoliajan loppuun saakka ja tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan alkuun IFK sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja sitä meni antamaan Ademi. Kova tuuli auttoi entisestään ja veto meni vaarallisesti kohti etuyläkulmaa. Öst kuitenkin torjui. Puoliaika alkoi muutenkin IFK:n kannalta paremmin ja peli oli tasaisempi kuin ensimmäisellä jaksolla. IFK nosti selvästi prässin ylemmäs ja otti enemmän riskejä, mikä tuotti vaikeuksia SJK:lle. Mitä pidemmälle mentiin, sitä vaikeammaksi IFK teki ottelun.

Tunnin kohdalla IFK sai jälleen vapaapotkun ja jälleen Ademi haki etuyläkulmaa, mutta nyt veto pomppasi pystypuusta takaisin kentälle. Vain muutama minuutti tuosta, IFK tuli laitaa pitkin kohti SJK-päätyä ja vaarallinen keskitys tuli maalin eteen. Siellä IFK-hyökkääjä oli paikalla, mutta SJK:n onneksi niin oli myös Nikko Boxall, joka nosti keskityksen juuri yli maalin. Lopulta IFK:n painostus toi tulosta. Kotijoukkue prässäsi pallon itselleen SJK:n maalin edessä ja siirteli pallon boksin rajalle. Sieltä Gustaf Backaliden pääsi vetämään kovaa ja pallo upposi SJK:n maaliin. Pelikello näytti 66. peliminuuttia.

Tasoitusmaalin jälkeen pelistä tuli melko sekavaa ja molemmilla joukkueilla ratkaisut olivat heikkoja. 83. minuutilla Peter Makrillos kuitenkin veti ensin ylärimaan ja siitä tuli kotijoukkueelle kulmapotku. Kulmapotku annettiin nopeasti, ja kun se tuli boksiin, antoi erotuomari Dennis Antamo rangaistuspotkun. Hänen mukaansa pallo osui Ville Tikkasta käteen, SJK-pelaajat kuitenkin protestoivat. Ademi laittoi rangaistuspotkulta jo lukemiksi 2-1 ja alkoi näyttää siltä, että SJK:n erinomainen ensimmäisen puoliajan peli, valuisi hukkaan toisella jaksolla.

SJK kuitenkin kuittasi lähes samantien. Murilo keskitti ensin ristipallon, jonka sai Niko Markkula boksin laidalla. Markkula antoi sen takaviistoon Ledesmalle ja tämä laittoi pallon varmasti yläkulmaan. Lisää tuli 89 minuutilla, kun nyt ensin Ledesma antoi erinomaisen puolenvaihdon Murilolle. Tämä antoi pallon boksin rajalle Tucolle, ja Tuco siirsi pallon alaviistoon Matej Hradeckylle. Hradeckyltä lähtikin sitten melkoinen pommi ja pallo upposi tolpan kautta sisään. SJK Siirtyi johtoon vain minuuttia ennen ottelun loppua.

Tulos piti loppuun asti ja SJK vei voiton sekä kolme pistettä mukanaan Seinäjoelle.


IFK Mariehamn – HJK Wiklöf Holding Arenalla torstaina 22.10. kello 18.30 ja SJK – Ilves OmaSp Stadionilla torstaina 22.10. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut