AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

23

(0-1)

Yleisöä 503

SJK
5-2-3
vko.41 // 17.10.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen SJK:n, joka on sarjataulukossa kolme pistettä isäntiään edellä.

SJK tarvitsee ehdottomasti voiton sunnuntaina, jotta saumat kuuden joukkoon pysyvät edelleen realismina. SJK:lla on myös kalavelat maksettavana IFK:lle, sillä joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella heinäkuussa, päättyi vierailijan 2-1 voittoon. Se oli samalla SJK:n ensimmäinen tappio koko kaudella.

– Voiton haku mielessä sinne lähdetään. Toki emme voi mennä sinne vain tulos edellä, vaan kyllä meidän pitää mennä pelaamaan sinne se peli. Kuten kaikki loputkin pelit pitää pelata. Niin meillä on kaikissa peleissä aina tavoitteena pelkästään voittaa. Se on meille ollut hyvin pitkään jo puhdas päämäärä. Meillä on myös hyvä pelaajatilanne ja kohtuullisen hyvä vire, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK kärsi torstaina kotonasan 1-2-tappion HJK:lle ja lähtee nyt kääntämään kurssia.

– HJK-peli ei ollut meiltä huono, mutta pelissä on tietyt asiat, mitkä pitää Maarianhaminaa vastaan toimia paremmin. Hyökkäyspäässä, viimeisellä kolmanneksella, meidän pitää olla terävämpiä. Ja lisäksi omassa puolustustekemisessä meidän pitää olla vähän terävämpiä. Siinä meillä vähän venyi kenttä liikaa.

- Meidän pitää olla tiiviimpiä puolustussuuntaan, ja terävämpiä viimeisellä kolmanneksella. Se on vain simppeli fakta. Peli itsessään toimii ihan hyvin, Meidän pitää mennä sinne päättäväisenä ja voitontahtoisena. Aseet on hyvin selvät, millä se matsi voitetaan. Meidän pitää vain mennä sinne toteuttamaan seHonkavaara sanoo.

Kotijoukkue IFK on ajautunut pienoiseen tappioputkeen ja ennen kaikkea maalinteko on viime kierroksilla ollut melkoista tervanjuontia.

- Meiltä yksinkertaisesti puuttuu taito ratkaisevissa paikoissa. Kun pääsemme hyvin läpi, emme saa laukausta aikaiseksi ja kun lauomme, olemme vain toistemme tiellä, IFK-luotsi Lukas Syberyjski kuvaa tilannetta.

- Tämä voi johtua monesta eri asiasta. Nyt näitä on analysoitu ja mennään eteenpäin.

IFK:n edellinen kotivoitto – tai voitto yleensäkään – on elokuun lopulta, kun RoPS kaatui selkein 4-0-numeroin. Sen jälkeen kannattajat eivät suuria ilonaiheita ole saaneet.

- Meidän tuntemuksemme ovat samat kuin heilläkin, meikin kärsimme. Tavoitteemme on jatkaa kovaa työntekoa ja tehdä oikeita asioita, jotta voimme sitä kautta tarjota kannattajillemme jälleen voittoja.

IFK:n pelaajatilanne on hyvä, sillä viimeksi Honkaa vastaan koko ryhmä oli käytettävissä ja kapteeni Robin Buwaldakin palasi kentille loukkaantumisen jälkeen.

Pelaajiston puolesta SJK:lla on hyvä tilanne, kun vain pari pitkäaikaisloukkaantunutta ja torstaina korttitilin täyteen saanut Mehmet Hetemaj ovat sivussa sunnuntaina. Maajoukkueissa tauolla olleet pelaajat ovat palanneet Seinäjoelle täydessä kunnossa ja pelaajia on varaa jopa kierrättää, kun kaikki käytettävissä olevat pelaajat eivät mahdu välttämättä edes kokoonpanoon.


IFK Mariehamn – SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 18.10. kello 16.00.

Lähde: Ålandstidningen, SJK:n verkkosivut