AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1423

FC Honka
3-4-3
#10 Kaufmann #80 Savage
vko.41 // 17.10.2020

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Kaksi keltamustaa eli KuPS ja FC Honka kohtaavat sunnuntaina Kuopiossa ottelussa, jossa jaossa on tärkeitä sarjapisteitä kärkipään kamppailua ajatellen.

Kuopiolaisilla on jälleen edessään vaativa ottelu kovatasoista vastustajajoukkuetta vastaan. FC Honka tunnetaan laadukkaana taitojoukkueena, joka pitää palloa paljon hallussaan ja syöttelee sitä paljon. KuPS-joukkue kotiutui Turusta torstain ja perjantain välisenä yönä ja valmistautuu huolellisesti sunnuntaista peliä varten ollakseen valmiina seuraavan huippujoukkueen kohtaamiseen.

- Honka on hyvä joukkue kuten Interkin. Kotona me haluamme osoittaa, että me tulemme takaisin torstain tappiosta. Inter-ottelu oli kova taistelu, pelissä me emme onnistuneet luomaan yhtä paljon tilanteita kuin muissa otteluissamme. Sunnuntaina me yritämme pelata jälleen omaa normaalia peliämme, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa.

Honka pääsee lähtemään otteluun voitto allaan, kun se kaatoi torstaina kotikentällään IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski kauden avausosumallaan Konsta Rasimus.

Nyt vastaan asettuu tämänhetkinen sarjakakkonen, sekä hallitseva Suomen mestari. Sunnuntaina vastus on siis kova, mutta Hongan tavoite on täysin selvä.

– Voittoa lähdemme hakemaan, niitä meidän täytyy ottaa jos haluamme nostaa sijoitustamme sarjataulukossa, sanoo puolustaja Konsta Rasimus.

KuPS on tehnyt Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja. Joukkueen paras maalintekijä tällä kaudella on jo ulkomaille siirtynyt Ilmari Niskanen. Tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta. Urho Nissilällä on kasassa viisi osumaa, Lucas Rangelilla ja Aniekpeno Udohilla neljä. Rasimus luottaa kuitenkin siihen, että Hongan vankka, sarja paras puolustuspeli pitää kuopiolaiset nollilla.

– Aika samalla tavalla voimme puolustaa, kun aikaisemmissakin otteluissa. Olemme päästäneet tällä kaudella melko vähän maaleja. Kolme pistettä Kuopiosta tulee kurinalaisella puolustamisella, sekä hyvällä ja aktiivisella hyökkäyspelaamisella.

Kuopiolaisten yhtenäinen joukkuepelaaminen on ollut parhaimmillaan jäätävän hyvää ja sunnuntaina on tarkoitus päästä jälleen samalle hyvälle tasolle. Joukkue taisteli viimeksi Turussa sitkeästi, muttei onnistunut hyödyntämään omia maalintekomahdollisuuksiaan ja pitkä tappiottomien Veikkausliigaotteluiden sarja pääsi siten harmillisesti katkeamaan. Sunnuntaina on tarkoitus onnistua jälleen paremmin.

- Nyt meidän pitää tulla takaisin ja me haluamme tietenkin voittaa jokaisen pelimme. Toivottavasti me pystymme sunnuntaina voittamaan. Jalkapallossa jokaiselle tulee pelissä aina välillä pieniä virheitä, niistä pitää vaan ottaa oppia. Turussa meillä ei ollut kovin paljon tilanteita, ei ollut kotijoukkueellakaan.

- Honka on hyvä joukkue ja sunnuntaina meidän täytyy tehdä jälleen parhaamme, Erlandsen muistuttaa.

Honka ja KuPS kohtasivat kerran aiemmin kuluvalla kaudella. Tapiolan urheilupuistossa kuopiolaiset karkasivat johtoon, mutta Honka tuli lisäajalla vielä tasoihin Jean Marie Dongoun maalilla ja näin päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jean Marie Dongou ja Nasiru Banahene.


KuPS - FC Honka Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla sunnuntaina 18.10. kello 16.00.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut