AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

21

(1-0)

Yleisöä 1435

TPS
4-4-2
vko.41 // 15.10.2020

Ennakko: FC Haka-TPS

Ennakko: FC Haka-TPS

Luiyi de Lucas on isossa roolissa Hakan takalinjoilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja perjantaina tullaan näkemään putoamistaiston suhteen yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun Turun Palloseura saapuu FC Hakan vieraaksi Tehtaan kentälle

Joukkueiden välinen ensimmäinen ottelu Turussa päättyi koskilaisten 2-3 -voittoon, mikä antanee kotijoukkueelle hieman ennakkosuosikin leimaa. Toisaalta Hakan murheellinen kotisaldo tasoittaa puntteja sen verran, että tästä ottelusta on odotettavissa todella kovan luokan taistelu, missä se joukkue voittaa, kumpi sitä enemmän tahtoo.

Lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset, sillä Haka pääsi yli kahden viikon ottelutauolleen 1-2 -voitolla FC Hongasta. Ensimmäisen viikon tauosta joukkue lomaili, minkä jälkeen on treeneissä hikoiltu erittäin positiivisissa merkeissä.

Päävalmentaja Teemu Tainio näkee alla olevan tauon olleen onnistunut.

– Huilattiin ensin viikko ja sitten on harjoiteltu pari viikkoa, mistä johtuen meidän valmistautuminen on ollut oikein hyvä. Treeneissä on pyritty parantamaan ennestään tuttuja asioita ja sitten on haettu vähän uusiakin taktisia juttuja mukaan.

Hakan kokoonpanotilanne on erinomainen, sillä poissa ei ole loukkaantumisista johtuen ketään. Jacob Bushuen korttitili on sen sijaan täynnä ja Jonas Häkkinen kärsii viime pelissä kahdesta keltaisesta seuranneen punaisen kortin ottelurangaistusta.

Pitkään loukkaantuneena ollut Ville-Valtteri Starck tekee vihdoinkin paluun kokoonpanoon. Se, että nähdäänkö miestä kentällä, selviää vasta itse ottelussa.

Myös TPS on valmis.

- Edellistä Haka-peliä on kelattu ja katsottu kyllä. Siinä oli myös paljon hyvää, vaikka hävittiin. Hakan saama pilkku sekoitti silloin kuvioita ja Markkanen aiheutti sen jälkeen paljon ongelmia meille. Tappio oli iso pettymys meille kaikille ja siitä jäi aika paljon myös jossiteltavaa. Nyt meillä on paikka kuitata, TPS-luotsi Jonatan Johansson puolestaan painottaa seuransa verkkosivuilla.

TPS joutui pitämään pitkän tauon yhteisharjoituksista, koska joukkueen sisältä löytyi reilut pari viikkoa sitten yksi koronatartunta. Tapaus jäi onneksi kuitenkin yhteen ja TPS-leiri jatkaa nyt omaa taisteluaan Veikkausliigapaikkansa eteen.

- Kaikki palasivat innoissaan yhteisiin harjoituksiin. Kaikki palasivat myös positiivisella asenteella. Ollaan treenattu nämä pari päivää hyvin, mutta siinä menee aina hetki, että osataan taas ottaa kunnolla kontaktia. Täytyy myöntää, että oli todella hienoa päästä treenikentälle takaisin, varsinkin kun tietää, että kaikki muut ovat treenanneet koko ajan. Ollaan nyt varmasti tehty kaikkemme, että oltaisiin perjantaina valmiina, Johansson tietää.

TPS:n pelaajatilanne on kuitenkin tällä hetkellä erinomainen ja valmennuksella on käytettävissä lähes kaikki vaihtoehdot joukkueen pitkäaikaispotilaita, Eliécer Espinosaa ja Jesper Karlssonia, lukuun ottamatta.

- Elmo Heinonen ei ole vielä pelikunnossa, mutta Juho Lähde palasi yhteisharjoituksiin mukaan. Hänellä menee oma aikansa tuntuman saamiseen, Johansson vielä tarkentaa.Lähde: FC Hakan verkkosivut, TPS:n verkkosivut