vko.41 // 16.10.2020

Hakalle tärkeä voitto TPS:sta (FC Haka-TPS 2-1)

Salomo Ojala oli jälleen Hakan sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka otti äärimmäisen tärkeän voiton kaataessaan kotikentällään TPS:n 2-1 (1-0). Samalla voitto oli Hakalle kauden ensimmäinen kotikentällä.

Ottelun avausmaali syntyi jo 11. minuutilla, kun Luiyi de Lucas nousi korkeimmalle ja puski Anton Popovitchin lähettämän kulmapotkun ohi TPS-maalissa torjuneen Jere Koposen. Enempää maaleja ei avauspuolikkaalla nähty ja tauolle siirryttiin näissä 1-0-lukemissa.

Koronakaranteenin seurauksena turkulaisten mahdollisuudet otteluun valmistautumiseen olivat selvästi heikommat. Liekö johtunut siitä, ettei koneisto ollut ensimmäisellä nelivitosella täysin käynnissä. Toiselle jaksolle vierasjoukkue juoksi kuitenkin selvästi terävämpänä ja voitaneenkin todeta, että Rasmus Holman puskema 1-1-maali 64. minuutilla oli täysin ansaittu.

Tasoitusmaali toimi valkopaidoille hyvänä herätyksenä, mikä siivitti lopulta koskilaiset voittoon. Helpottava voittomaali syntyi 11 minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun Jami Kyöstilä teki vahvan nousun oikealta laidalta ja syötti pallon takaviistoon Salomo Ojalalle, jonka tarkka sijoitus noin kymmenestä metristä upposi oikeaan etuylänurkkaan.

Ottelun loppuminuutit vierasjoukkue pyrki hakemaan edes yhtä pistettä Valkeakoskelta, mutta tällä kertaa Hakan puolustus kesti loppuun asti ilman isompaa hätäilyä ja tuloksena 2-1-voitto.

Voitolla Haka kasvatti kuuden pisteen eron TPS:aan, mutta turkulaisilla on ottelu vähemmän pelattuna.

Haka matkustaa seuraavaksi maanantaina FC Lahden vieraaksi ja TPS isännöi RoPS:aa.