4-3-3
vko.41 // 15.10.2020

Interille arvokas voitto KuPS:sta ​(FC Inter – KuPS 2-0)

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter sekoitti kärjen taistelua melkoisesti kaatamalla KuPS:n kotonaan maalein 2-0.

FC Inter voitti hyvän esityksen jälkeen torstai-iltana Veritas Stadionilla Veikkausliigan kärkipaikkaan hallussa pitäneen Kuopion Palloseuran. 2-0 (1-0) tuloksen päättyneessä ottelussa maaleista vastasivat Kevin Kouassivi-Benissan ja Conor Ruane.

Inter pelasi Veritas Stadionin illassa tasapainoisen ottelun alusta asti. Ansaitun johtomaalin joukkue teki 22. minuutilla. Maalista vastasi Kevin Kouassivi-Benissan, joka laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi omaa laukausta seuranneen paluupallon tolpan kautta sisään.

Interin vahvan ja uhrautuvan puolustuspelaamisen ansiosta kuopiolaisten tilanteen Interin maalilla olivat vähissä ensimmäisellä jaksolla. Yhden käden sormilla laskettavissa olleet keskitykset aiheuttivat muutaman hässäkän, mutta pääosin Henrik Moisander sai olla maalillaan rauhassa.

Toisella jaksolla KuPS otti kentällä avausjaksoa enemmän riskejä, minkä ansiosta Inter pääsi riistojen jälkeen uhkaamaan kuopiolaisten puolustusta tilanteenvaihdoilla.

Yhden vastahyökkäyksistä joukkue sai käytettyä hyväksi. Rick Ketting puolusti rohkeasti eteenpäin oikealla laidalla ja syötti pallon Kouassivi-Benissanille. Hänen keskitys päätyi Connor Ruanelle, joka pyssytti lopulta pallon volleysta takakulmaan 65. minuutilla.

Interin toisen maalin jälkeen vieraat muuttivat peliään edelleen suoraviivaisemmaksi. Rehellisyyden nimissä voidaan sanoa, että missään vaiheessa Inter-maali ei ollut uhattuna, vaikka Moisander joutuikin muutaman perustorjunnan esittämään. Ehkäpä vaarallisin tilanteista oli Aniekpeno Udon laukaus päin Inter-vahti lisäajalla.

Interillä oli myös useita paikkoja vastahyökkäyksiin. Maalitilanteet jäivät näistä lopulta syntymättä, mutta tästä huolimatta Interille tärkeät kolme pistettä.

Ilves – FC Inter Ratinan Stadionilla sunnuntaina 18.10. kello 16.00 ja KuPS – FC Honka Kuopin Keskuskentän jalkapallostadionilla sunnuntaina 18.10. kello 16.00.

Lähde: FC Interin verkkosivut