AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#11 Benissan #26 Ruane

20

(1-0)

Yleisöä 1135

KuPS
4-3-3
vko.41 // 14.10.2020

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter ja KuPS kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa torstaina.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa Veritas Stadionilla on lähes päivälleen vuoden takaa, jolloin Interin ennätysyleisö todisti lopulta savolaisten mestaruusjuhliin päättynyttä kärkikamppailua. Torstaina suurin sallittu yleisömäärä olisi vain noin kolmanneksen viime vuodesta.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan muitakin eroavaisuuksia on, sillä lähtökohtaisesti sarjaa on vielä runsaasti pelaamatta.

– Suurimpana eroavaisuutena sarjaa on vielä yhdeksän ottelua eli kolmasosa pelaamatta. Molemmat joukkueet ovat toki jälleen hyvin kilpailukykyisiä ja molemmat tavoittelevat jälleen kärkipään sijoituksia, Riveiro vertailee Interin sivuilla.

Tänä vuonna Veritas Stadionilla pelatussa Suomen Cupin puolivälierässä kesäkuussa Inter onnistui 4-4-lukemien jälkeen kampeamaan jatkopaikan rangaistuspotkuilla. Kuopiossa reilut kolme kuukautta sitten pelatussa edellisessä liigakohtaamisessa KuPS oli puolestaan selkeästi vahvempi, vaikka loppulukemat sen eduksi olivatkin vain 1-0.

Suomen Cupin finaali ja päättymäisillään oleva maaottelutauko ovat venyttäneet Interin liigaotteluiden välisen ajan runsaaseen kahteen viikkoon. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa Inter palasi voittokantaan selkeällä 3-0-voitolla FC Lahdesta. Samalla Interin ote kolmannesta sijasta vahvistui takaa-ajajien pistemenetysten myötä. Riveiron mukaan valmistautuminen on sujunut tavalliseen tapaan pitkästä tauosta huolimatta.

– Pelaajilla oli lyhyt tauko cup-finaalin jälkeen ja nyt olemme saaneet aidon harjoitusviikon maaottelutauolla. Olemme käyttäneet sen kauden avainhetkiin valmistautumiseen, päävalmentaja toteaa.

KuPS sen sijaan ei ole juuri maaottelutaukoa viettänyt, sillä positiivisten europelien vastapuolena joukkue on joutunut purkamaan ottelusumaansa viime viikolla. Ilves- ja HIFK-kotiotteluista Arne Erlandsenin valmentama joukkue onnistui kuitenkin tiukasta tahdista huolimatta ottamaan neljä pistettä. Kolmen pisteen sarjajohdossa oleva kuopiolaisryhmä saakin Riveirolta kehuja.

– Minusta KuPS on paras vastustajajoukkue Veikkausliigassa, sillä heidän pelaajiensa taso jokaisella paikalla on niin korkea. He eivät ota riskejä hyökkäysvaiheessa ja yrittävät pelata lähellä vastustajan maalia. Tällaisessa tilanteessa on vaikea hyödyntää heidän pallonmenetyksiään, koska ne tapahtuvat niin kaukana omasta maalista. Heillä on myös monia maalintekijöitä ja itseluottamus hyvin korkealla, Inter-valmentaja kehuu vastustajaa.

Martti Haukioja ja Benjamin Källman pelasivat tiistaina puolisen tuntia Tanskaa vastaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Molemmat ovat kuitenkin palanneet jo Turkuun ja ovat valmennuksen käytettävissä torstaina. Samoin käytettävissä ovat myös edelliset ottelut väliin jättäneet Juuso Hämäläinen ja Roope Kantola, joten ainoastaan Jan Heinonen ei ole vielä pelikunnossa.

Vahvasti pelaava KuPS kukisti viime torstaina HIFK:n nousten sarjataulukon kärkipaikalle kolmen pisteen mittaiselle etumatkalle. KuPS-joukkue on pelannut jo yhdeksän peräkkäistä tappiotonta liigapeliä ja yhtenäinen joukkuepelaaminen tuottaa hyviä lopputuloksia viikosta toiseen niin koti- kuin vieraskentiltäkin. Torstai-iltana on FC Interin vuoro joutua voimakkaasti hyökkäävän kuopiolaisjoukkueen keltamustaan testiin.

Turusta ei ole milloinkaan helppoa viedä liigapisteitä, sillä FC Inter on aina parhaimmillaan omalla kotiareenallaan.

- Inter on parhaita joukkueita Suomessa. Tämä on ammattilaisjalkapalloa, aina on oltava valmiita kohtaamaan kovia ja hyviä huippujoukkueita. Kotonaan he koettavat tietenkin voittaa meidät ja tämä on yksi vaikeimpia liigaotteluita tällä kaudella. Inter luottaa omaan pelitapaansa ja he pelaavat hyvää jalkapalloa omalla hyvällä tyylillään, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen arvioi torstaista vastustajaa.


FC Inter-KuPS torstaina 15.10. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Interin ja KuPS:n verkkosivut