AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-3-3
#11 Ääritalo

10

(0-0)

Yleisöä 1457

SJK
5-2-3
vko.43 // 31.10.2020

TPS:lle tärkeä voitto SJK:sta (TPS-SJK 1-0))

TPS:lle tärkeä voitto SJK:sta (TPS-SJK 1-0))

Kuva: Juha Tamminen

TPS otti lauantaina 1-0-voiton SJK:sta ja säilytti samalla mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen suoraan.

Ottelun ainoan osuman viimeisteli Mika Ääritalo toisen jakson alussa. TPS nousi voitolla kahden pisteen päähän IFK Mariehamnista ja voi näin ollen kivuta vielä 10. sijalle.

TPS voitti lauantaina Veikkausliigan rästiottelussa SJK:n lukemin 1-0. TPS otti samalla kauden neljännen voittonsa ja nousi sen myötä enää kahden pisteen päähän IFK Mariehamnista ja karsintaviivasta. TPS:n 1-0-voittomaalin viimeisteli Mika Ääritalo heti toisen puoliajan alkajaisiksi ottelun 48. minuutilla.

TPS:llä on Veikkausliigassa jäljellä enää yksi ottelu, kun kauden 2019 Suomen mestari KuPS saapuu Kupittaalle vieraaksi ensi keskiviikkona. Vastaavasti IFK Mariehamn kohtaa sunnuntaina toisessa rästiottelussa kotonaan HJK:n. Ahvenanmaalaiset matkustavat keskiviikon päätöskierroksella Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

Ääritalon voittomaali oli taas hieno osoitus kokeneen taisteilijan peliälystä. Koko tilanne sai alkunsa Jeanin vasemman laitan syötöstä Joakim Latoselle. Hienon pelin pelannut Latonen kuitenkin hieman kompuroi tilanteessa ja pallo ajautui SJK-puolustaja Niko Markkulalle. Tämä antoi kuitenkin paineen alla huolimattoman palautuksen maalivahti Walter Viitalalle ja tilanteen oivaltanut ja ennakoinut Ääritalo juoksi nopeasti väliin. 301 liigaottelun TPS-hyökkääjä otti pallon, kiersi kylmän rauhallisesti Viitalan ja löi pallon tyhjiin.

TPS:n hyökkäyspeli oli jopa johtomaalin jälkeen juonikkaampaa kuin SJK:n hyökkäyspeli ja pallo pysyi erittäin hyvin mukana. Aloituksessa pelanneet Jonni Peräaho ja Alim Moundi tukkivat keskikentän.

Hyökkäyspäässä Ääritalo otti uraltaan tutun ratkaisijan roolin, mutta mainiota tukea tuli myös Santeri Haaralalta, Jeanilta ja Latoselta. Puolustuspäässä Aldayr Hernández oli kentän kuningas ja hän hallitsi suvereenisti kentän ilmatilaa. Hernándezilla oli kaiken kukkuraksi loistopaikka puskea ratkaiseva 2-0. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty.


TPS-KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30 ja RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut