AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 903

KuPS
4-3-3
vko.38 // 27.9.2020

KuPS jatkaa vahvassa vireessä (IFK Mariehamn-KuPS 0-2)

KuPS jatkaa vahvassa vireessä (IFK Mariehamn-KuPS 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

KuPS jatkoi vakuuttavia otteitaan Veikkausliigassa ja haki sunnuntaina 2-0- vierasvoiton IFK Mariehamnista.

KuPS oli ottelussa vahvasti hallitseva osapuoli ja Jiri Nissisen sekä Aniekpeno Udon osumat takasivat voiton ainakin hetkeksi sarjataulukon kärkeen nousseille kuopiolaisille.

KuPS hankki sunnuntai-iltana jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kukistamalla kovan kotijoukkueen IFK Mariehamnin. 16:nnen sarjakierroksen Veikkausliigaottelu päättyi kuopiolaisten voitonjuhliin puolustaja Jiri Nissisen ja hyökkääjä Aniekpeno Udohin onnistuttua maalinteossa.

Nissinen viimeisteli 38. peliminuutilla peliuransa ensimmäisen liigamaalin runnomalla maalivahdin torjuman paluupallon verkon perukoille. Jiri onnistui maalinteossa uransa 38:nnessa liigapelissään ja seuran maalintekijätilastoihin lisättiin näin kokonaan uusi nimi. Udoh laukoi tunnin kohdalla tämän liigakauden kolmannen liigamaalinsa keskikenttäpelaaja Urho Nissilän syötöstä.

KuPS:n 2-0-maalin jälkeen kummallakin oli vielä paikkansa. Usman Sale laukoi tolppaan ja myös IFK:n avausmaali oli lähellä Maximo Tolosen kolisteltua niin ikään maalikehyksiä. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Maalivahti Otso Virtanen torjui pelikauden seitsemännen nollapelinsä ja KuPS nousi voitolla jälleen Veikkausliigan sarjataulukon kärkipaikalle.

Hyökkääjät Arttu Heinonen ja Bruno Rodrigues valittiin tänään ensimmäistä kertaa KuPS:n aloituskokoonpanoon tällä kaudella. Kaksikko esiintyi Maarianhaminassa hyvin muun joukkueen tavoin. Vahva pelaaminen tuotti kuopiolaisille jälleen paljon hyviä maalintekotilaisuuksia ja loppunumerot olisivat voineet kasvaa isommiksikin. Maarianhamina ei ole koskaan helppo paikka pelata ja lentäen tehtävä pelimatka auttaa joukkuetta nyt paljon.


FC Lahti – IFK Mariehamn Lahden stadionilla perjantaina 2.10. kello 18.30 ja KuPS – Ilves Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla maanantaina 5.10. kello 18.30.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut