AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 903

KuPS
4-3-3
#28 Nissinen #13 Udo
vko.38 // 26.9.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen torstaina riemukasta jatkopaikkaa Eurooppa-liigan karsinnoissa juhlineen KuPS:n.

Kovaa harjoitteleva KuPS-joukkue etenee voitokkaasti niin kotimaan Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin. Kuopiolaiset etenivät torstai-iltana UEFA Europa Leaguessa historiallisesti neljänteen eli viimeiseen karsintavaiheeseen ja Rovaniemeltä hankittiin viikko takaperin jo kuudes peräkkäinen liigavoitto Bismark Boatengin ja Saku Savolaisen taidokkailla maaleilla.

Torstai-illan voitonjuhlat olivat jälleen hienot, mutta jo seuraavana aamuna kaikki ajatukset suunnattiin kohti sunnuntain vierasottelua, jonne matkustetaan tällä kertaa poikkeuksellisesti lentämällä. Tämä merkitsee merkittävää aikasäästöä, jonka avulla on hyvä lähteä tavoittelemaan Ahvenanmaalta seitsemättä peräkkäistä liigavoittoa.

- Tärkeintä on saada maksimaalinen valmistautuminen jokaiseen otteluun. Tämä on nyt paras tapa tehdä se, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa tyytyväisenä.

IFK-leirissä tiedetään KuPS:n vahvuudet hyvin.

- Meidän pitää olla valmiina KuPS:n "power-footballiin". He heittävät palloa ylös ja taistelevat siitä, voittavat sen ylhäällä ja lähtevät siitä hyökkäämään. Kyse on siitä, ettemme lähde jonkinlaiseen potkukilpailuun siltä osin, IFK-luotsi Lukas Syberyjski sanoo..

Maarianhamina on kaikille vierasjoukkueille aina hankala paikka pelata. KuPS on erittäin kovassa fyysisessä kunnossa kovatasoisen harjoittelun ansiosta ja joukkue on noussut liigan kuntopuntarissakin ylivoimaiseen johtoasemaan. Joukkueen yhteishenki on vahva ja hyökkäävä pelityyli tuottaa jokaisessa ottelussa runsaasti mainioita maalintekotilanteita. Voittoa lähdetään nytkin tavoittelemaan IFK:n kotinurmelta.

IFK tulee tarjoamaan kovan vastuksen oman kotiyleisönsä edessä, eikä pisteitä helpolla Kuopioon viedä.

- Yksikään vierasottelu Veikkausliigassa ei ole helppo. Meidän on oltava korkeimmalla mahdollisella tasolla jokaisessa ottelussa, jotta voittaisimme. Joukkueen muoto ja laatu on ollut hyvä siitä asti kun tulin tänne, valmentaja tietenkin haluaa omalta joukkueeltaan aina maksimisuorituksen jokaisessa pelissä.

- Me koetamme voittaa jokaisen ottelumme ja siihen me valmistaudumme nytkin, Erlandsen muistuttaa.

IFK saa takaisin riviin pelikieltonsa kärsineen Niilo Mäenpään. Kolmikko Johannes Laaksonen, Robin Buwalda ja Yanga Baliso harjoitteli vielä ottelun aattona omatoimisesti ja sunnuntain koitos saattaa tulla triolle liian aikaisin vastaan.


IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 27.9. kello 18.30.

Lähde: Ålandstidningen, KuPS:n verkkosivut