AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

40

(3-0)

Yleisöä 1547

RoPS
4-3-3
vko.39 // 28.9.2020

HJK selvään voittoon RoPS:sta (HJK-RoPS 4-0)

HJK selvään voittoon RoPS:sta (HJK-RoPS 4-0)

Roope Riski teki kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Kahden tasapelin jälkeen HJK pääsi taas voiton makuun kaataessaan RoPS:n kotikentällään selvästi 4-0 (3-0).

HJK meni johtoon 14. minuutilla, kun Roope Riski ohjasi Nikolai Alhon syötön verkkoon. Rasmus Schüller lisäsi johtoa 35. minuutilla tarkalla ja komealla laukauksella. Riski teki vielä illan toisen maalinsa puoliajan lopussa. Toisella puoliajalla nuori Kai Meriluoto teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja kaunisteli lukemia.

HJK:n kokoonpano oli kokenut hienoisia muutoksia edellisestä kamppailusta. RoPSia vastaan Klubi lähti liikkelle 4-4-2 muodostelmalla, kun kärjessä viilettivät jälleen yhtä aikaa Roope Riski ja Tim Väyrynen. Torjuntavuorossa oli puolestaan Antonio Reguero.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n hallinnassa ja jo toisella minuutilla Atomille aukesi erinomainen tekopaikka. Markus Halstin pitkä avaus tavoitti Riku Riskin, joka jatkoi pallon boksiin japanilaiselle, jonka veto karkasi kuitenkin yli maalin.

HJK loi useita hyökkäyksiä oikean laidan kautta ja vajaan vartin kohdalla se tuotti tulosta. Pallo pelattiin laitaan Nikolai Alholle, jonka keskitys tavoitti Roope Riskin boksista, ja HJK:n tämän kauden kovin maalinsylkijä laukoi taidokkaasti suoraan ilmasta takakulmaan ohi RoPS-vahti Sammy Ndjockin. Maali oli Riskille jo kauden yhdestoista.

Avausmaalin jälkeen ensimmäinen nelivitonen eteni melko tasaisissa merkeissä. RoPS ei tyytynyt ainoastaan puolustamaan matalalla, vaan vierasjoukkue pyrki pitämään palloa rohkeasti hallussaan ja rakentamaan hitaitakin hyökkäyksiä. Todellista uhkaa ei vierasjoukkue kuitenkaan onnistunut luomaan Regueron maalille.

Jakson edetessä HJK lisäsi tempoa ja RoPS ajautui jälleen ahtaalle. Käynnissä oli 35 minuutti, kun Klubi sai vaarallisen pyörityksen vieraiden päätyyn. RoPS-puolustus katkaisi keskityksen, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Rasmus Schüller. Keskikentän taituri laukoi välittömästi ja tulinen veto painui vastustamattomasti takayläkulmaan maalipuiden kautta.

HJK jatkoi maalitehtailua vielä ennen taukoa, kun Roope Riski teki illan toisen täysosumansa. Klubi loi hyökkäyksen jälleen oikealta laidalta, tällä kertaa Riskin ja Atomin toimesta. Näyttävä syöttökombinaatio tuotti Riskille vetopaikan boksin sisälle, eikä hyökkääjä erehtynyt paikasta.

Jos TPS-ottelussa Klubi tuhlaili paikkoja, oli tällä kertaa viimeistely ensimmäisellä nelivitosella tehokasta ja hyökkäyspään peli kokonaisuudessaan aktiivista. RoPSin parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, mutta varsinaista hätää ei Klubin päädyssä missään vaiheessa ollut.

Toinen jakso lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäiseen tekopaikkaan pääsi noin kymmenen minuutin jälkeen Väyrynen, jonka vasemman jalan laukauksen Ndjock onnistui kuitenkin jaloillaan torjumaan.

HJK painoi päälle, mutta Ndjock RoPSin maalilla onnistui estämään isäntien lisäosumat. Niin Schüller kuin hattutemppua hakenut Roope Riskikin joutuivat pettymään tekopaikoissaan.

Vaihdosta kentälle tullut Kai Meriluoto, 17, oli ehtinyt olla kentällä vain pari minuuttia, kun nuorukainen iski Veikkausliiga-uransa avausosuman. Toppari Miro Tenho lähetti täydellisen pystypallon RoPSin linjan taakse, jonne kiihdyttänyt Meriluoto pääsi nokikkain Ndjockin kanssa, ja hyökkääjä sijoitti pallon tarkasti maalin alakulmaan.

Enempää maaleja ei Bolt Arenalla nähty ja lopputulos kirjattiin Klubin tyylipuhtaaksi voitoksi 4-0 lukemin.


HJK:n seuraava ottelu on edessä lauantaina, kun se kohtaa Suomen Cupin finaalissa FC Interin. Veikkausliigassa HJK:n seuraava koitos on 15.10. SJK:n vieraana. RoPS kohtaa samana päivänä FC Lahden vieraskentällä.

Lähde: HJK:n verkkosivut