AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

40

(3-0)

Yleisöä 1547

RoPS
4-3-3
vko.38 // 27.9.2020

Ennakko: HJK-RoPS

Ennakko: HJK-RoPS

Kuva: Oona Sarajärvi / RoPS

HJK kohtaa maanantaina Rovaniemen Palloseuran, joka nappasi edellisottelussaan kauden avausvoittonsa.

Rovaniemen Palloseura on etenkin HJK:lle mielenkiintoinen vastustaja, koska seura antoi muutama viikko sitten potkut päävalmentajalleen Vesa Tauriaiselle. Tilalle tuli HJK Klubi 04:n viime kauden päävalmentaja ja Klubin liigajoukkueen valmennusryhmään kuulunut Mikko Mannila, jonka johdolla RoPS otti kauden ensimmäisen voittonsa viime kierroksella voittamalla Hakan 2-0.

Nyt Mannila tekee paluun entiselle kotikentälleen oltuaan vastuussa rovaniemeläisten otteista kahdessa pelissä.

– Vastustajan valmentaja Mikko Mannila tuntee tietenkin joukkueemme erinomaisesti. RoPS on aloittanut hänen johdollaan hyvin: tasainen peli KuPSia vastaan ja ansaittu voitto Hakasta. Koska RoPS ei saa käyttää meiltä lainassa olevia pelaajia, Mannila joutuu tekemään aika paljon muutoksia kokoonpanoonsa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa.

HJK:lla on alla katkera tasapeli TPS:aa vastaan kahden maalin johdon kadottua viime minuuteilla. Koskelan mukaan perustekeminen on kuitenkin kunnossa.

– Mitään isompia kokonaisuuksia meillä ei ole pielessä. Pelit ovat pitkälti kontrollissa. Luomme joka pelissä paljon hyviä maalintekopaikkoja, ja teemme sitä monipuolisesti sekä hitailla että nopeilla hyökkäyksillä.

- Sitten ovat ne pienet yksityiskohdat, jonka takia meillä on noin kuusi tai seitsemän pistettä vähemmän kuin mihin olisimme tyytyväisiä ja mitä pelien kulkuun nähden meidän olisi tullut klaarata. Etenkin molemmissa bokseissa meidän pitää tehdä asioita laadukkaammin.

HJK pääsee otteluun varsin hyvästä tilanteesta. Poissaoloja on, mutta ei kuitenkaan kovin paljon.

– Oma pelaajatilanteemme on ihan hyvä. Valtteri Morenin perheessä odotetaan uuden perheenjäsenen syntymää, joten hän on poissa. Luis Murillo on Honka-pelin kolhun takia vielä sivussa ja muutama TPS-pelissä kolhun saaneiden tilanne ratkeaa ottelupäivänä. Ferhan Hasani palasi joukkueen mukaan, mutta ei ole vielä pelikunnossa.

- Sitten jäävät enää pitkäaikaispotilaat Santeri Väänänen ja Matti Peltola, jotka eivät ole käytettävissä, sekä Lucas Lingman, joka on pelikiellossa varoitustilin täyttyä, Koskela toteaa.


HJK - RoPS Bolt Arenalla maanantaina 28.9. kello 18.30.

Lähde: HJK:n verkkosivut