AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

32

(2-0)

Yleisöä 1578

HIFK
3-5-1
vko.40 // 7.10.2020

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

KuPS ja HIFK iskevät yhteen torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Kuopiolaisten hieno Veikkausliigakausi 2020 alkoi heinäkuun ensimmäisenä päivänä juuri HIFK:n kotikentällä. KuPS ratkaisi uuden sarjakauden avausottelunsa pyörremyrskyn tavoin takomalla varttitunnissa kolme komeaa maalia.

Kovaa harjoitteleva KuPS etenee Veikkausliigassa vahvalla tahdilla. KuPS on pelannut jo kahdeksan peräkkäistä tappiotonta liigapeliä voittaen niistä seitsemän ensimmäistä ja päätyen maanantaina värikkääseen 1-1-tasapeliin kovan Ilveksen kanssa. Keltamusta johtaa edelleen Veikkausliigan kuntopuntaria.

Voittaminen edellyttää maalipaikkojen tehokasta hyödyntämistä. HIFK osaa puolustaa hyvin kokeneiden pelaajiensa johdolla, joten kotivoiton eteen vaaditaan jälleen isoa työmäärää jokaiselta pelaajalta. Mitään helppoa peli-iltaa ei ole nytkään luvassa.

- Mikään liigaottelu ei ole koskaan helppo. He ovat pelanneet hyvin ja meillä on nyt uusi kova ottelu edessä. Meidän on päästävä samalle pelilliselle tasolle kuin Ilves-ottelussa, silloin meillä on hyvä mahdollisuus voittaa heidät. Me olemme tutkineet heidän pelaamistaan ja he tutkivat meidän pelaamistamme, joten molemmat joukkueet tuntevat toisensa, päävalmentaja Arne Erlandsen pohtii torstaisen kotipelin lähtökohtia KuPS:n sivuilla.

Puolustajat Artur Pikk ja Igors Tarasovs ovat parhaillaan maajoukkuetehtävissä. Pikk on valittu oman kotimaansa Viron A-maajoukkueeseen ja Tarasovs on valittu Latvian A-maajoukkueeseen. Viron ja Latvian maajoukkueet pelaavat kumpikin nyt lokakuussa kolme A-maaottelua, jonka johdosta puolustajakaksikko on poissa torstaisesta HIFK-ottelusta.

Syyskuisen HJK-voiton jälkeen HIFK on pelannut neljä ottelua ilman voittoja. Ensin pisteet tasattiin FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan Helsingissä, ennen kuin joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa yli kuukauteen Seinäjoella SJK:ta vastaan viime viikon maanantaina. Perjantaina edessä oli jälleen paluu kotikentälle, jossa pitkään näytti siltä, että HIFK onnistuisi voittamaan FC Hongan Sakari Tukiaisen ensimmäisen puoliajan maalilla. Espoolaiset nousivat kuitenkin tasoihin pelin viimeisestä tilanteesta, kun Borjas Martin tasoitti loppulukemiksi 1-1 kulmapotkun yhteydessä.

– Maali tietenkin tulee jos se on tullakseen, mutta kyllähän se pahimmalta tuntuu jos se tulee viimeisestä tilanteesta. Toki FC Hongalla oli paljon paikkoja myös aikaisemmin sen pelin aikana. Valitettavasti ei pystytty sinnittelemään johdossa aina loppuun asti. Tästä tullaan nyt entistä sisuuntuneina seuraavaan peliin, jossa tietenkin lähdetään siitä, ettei yhtäkään maalia menisi omiin. Meidän on oltava vahvempia varsinkin oman maalin edessä, sillä KuPS on hyvä toimittamaan palloa maalinedustalle ja luo siellä paljon tilanteita, sanoo HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen seuran sivuilla.

– Odotan fyysistä ottelua huomenna. KuPS:illa on hyvä draivi päällä ja on pelannut kovia europelejä, eikä kova ottelutahti näytä hirveästi vaikuttavan heidän menoonsa. KuPS:in suurimmat vahvuudet ovat siinä, että he pelaavat eri tavalla kuin oikeastaan kaikki muut tässä sarjassa. KuPS pelaa suoraviivaisesti ja pyrkii koko ajan menemään maalille kovalla intensiteetillä. Kyllä sen huomaa, että heillä on mestaruus mielessä, hän jatkaa.

FC Honkaa vastaan kauden neljännen varoituksensa ottanut Riku Selander on korttitilin täyttymisen takia sivussa KuPS-ottelusta. Lisäksi SJK:ta vastaan suoran punaisen kortin saanut Sakari Mattila on pelikieltonsa vuoksi poissa vielä tästä pelistä.

KuPS-HIFK Kuopion Keskuskentällä torstaina 8.10. kello 18.30 alkaen.

Lähde: KuPS:n ja HIFK:n verkkosivut