AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

02

(0-2)

Yleisöä 1039

KuPS
4-3-3
#19 Boateng #6 Savolainen
vko.37 // 20.9.2020

KuPS haki pisteet Rovaniemeltä (RoPS-KuPS 0-2)

KuPS haki pisteet Rovaniemeltä (RoPS-KuPS 0-2)

Nana Boateng avasi maalihanat Rovaniemellä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS jatkoi RoPS:n tappioputkea ja haki pisteet Rovaniemeltä lukemin 2-0. KuPS:n maaleista vastasivat Nana Boateng ja Saku Savolainen.

RoPS pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentaja Mikko Mannilan alaisuudessa.

Mannilalla oli hyvin vähän aikaa työskennellä joukkueen kanssa ennen KuPS-ottelua, mutta muutoksia oli jo havaittavissa.

Mielenkiintoisena valintana Obed Malolo pelasi nyt vasemman laitapuolustajan paikalla. Muoto oli 4-2-3-1, jossa Aleksandr Kokko oli luonnollisestikin kärjessä.

RoPS pysyi hyvin ottelussa mukana, mutta jokin paha karma joukkuetta vaivaa. KuPS ei ollut pahemmin pääsyt ahdistelemaan RoPS-puolustusta, mutta iski lyhyen ajan sisään kaksi helpohkolta näyttänyttä maalia.

Nana Boatengin kaukolaukaus upposi yli kolmestakymmenestä metristä. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Saku Savolainen puski kulmapotkusta kauden ensimmäisen maalinsa.

Aikaisempaan verrattuna RoPS:n hyökkäyspelissä oli kuitenkin piristymisen merkkejä. Varsinkin avausjaksolla Enoch Banzan kautta rakentui useampi vaarallinen hyökkäys. Youness Rahimi oli pirteä, ja Aleksandr Kokko näytti jälleen, että maalien lisäksi hän pystyy myös jakelemaan palloa kavereille.

Loppuminuuteillakin RoPS olisi voinut käynnistää viimeisen loppukirin, mutta kuopiolaisten maali säilyi puhtaana.


FC Haka-RoPS Tehtaan kentällä keskiviikkona 23.9. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 27.9. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut