AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

02

(0-2)

Yleisöä 1039

KuPS
4-3-3
#19 Boateng #6 Savolainen
vko.37 // 19.9.2020

Ennakko: RoPS-KuPS

Ennakko: RoPS-KuPS

Kuva: Oona Sarajärvi / RoPS

Uuden valmennusjohdon alaisuudessa pelaava RoPS saa sunnuntai-iltana vieraakseen torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa urakoineen KuPS:n.

KuPS-joukkue teki torstai-iltana rajusti töitä kaataakseen Slovan Bratislavan. Tasaväkinen ja kovavauhtinen europeli ratkesi pisimmällä mahdollisella kaavalla jatkoajan ja rankkarikisan kautta. Pitkä ilta kulutti pelaajilta paljon energiaa, joukkue on kuitenkin harjoitellut kovaa koko alkuvuoden ajan ja sen ansiosta voimia tulee riittämään syksylläkin.

Päävalmentaja Arne Erlandsen on tyytyväinen pelaajaryhmän vahvaan ilmeeseen.

- Sen takia me harjoittelemme kovaa ja korkealla tasolla koko vuoden, jotta me pystyisimme tarvittaessa pelaamaan paljon otteluita lyhyessä ajassa. Siksi näin tehdään. Meidän on oltava valmiita tiiviiseen pelitahtiin, jos sellainen tilanne tulee eteen. Kun pelataan paljon lyhyessä ajassa, on tärkeää että me teemme parhaamme myös pelien välillä palautuaksemme rasituksesta mahdollisimman hyvin, valmentaja muistuttaa.

Jo parin päivän perusteella on käynyt selväksi, kuinka viikolla RoPS-ruoriin tarttunut Mikko Mannila yhdessä muun valmennusjohdon kanssa ovat käyneet rohkeasti kiinni valtavaan edessä olevaan haasteeseen. Työtunteja ei ole laskettu. Silti kuluneet kolme päivää ovat olleet pitkälti tutustumista ja asioiden priorisoimista. Suurin muutos, jonka näin lyhyessä ajassa ennättää tehdä, on henkinen. Siihen RoPS:n pelaajat ovat myös vastanneet. Taisteluilme näkyy jo harjoituksissakin.

RoPS tuleekin tarjoamaan sunnuntaina entistäkin tiukemman haasteen, eikä mitään helppoa peliä ole nytkään odotettavissa.

- Heillä on uusi päävalmentaja, jolle jokainen pelaaja haluaa näyttää omaa innokkuuttaan. Sen takia ensimmäinen ottelu valmentajavaihdon jälkeen on aina vaikea peli vastustajalle. Me valmistaudumme peliin samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin ja parhain mahdollinen kokoonpano pelaa sunnuntaina, Erlandsen toteaa.

Kuluneen viikon aikana RoPS ei ole menettänyt pelaajia sairastuvalle. Tosin muutamien sairastuvalla olleiden pelaajien kohdalla pelaaminen oli vielä lauantaina epävarmaa. Ainoa varmuudella poissaoleva pelaaja on vielä Daniel Carr.

Keskikenttäpelaaja Bismark Boateng on jälleen KuPS:n valmennusjohdon käytettävissä, yhden liigaottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja pallotaituri saa siten pelata RoPS-ottelussa. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä on sunnuntaina vuorostaan pelikiellossa varoitustilin täytyttyä Lahdessa. Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen pelasi torstaina viimeisen ottelunsa KuPS:ssa jatkaen omaa pelaajauraansa Saksassa.


RoPS - KuPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 20.9. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut