AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-5-2

01

(0-1)

Yleisöä 1564

SJK
5-2-3
#22 De Araujo Santos
vko.37 // 18.9.2020

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter palaa pitkästä aikaa kotiyleisönsä eteen lauantaina, kun vieraaksi saapuu hyvään vireeseen päässyt SJK.

Interin ja SJK:n edellistä kohtaamista muistellessa ei tarvitse kelata kalenterissa kovin pitkälle, sillä joukkueet pelasivat Seinäjoella vastakkain vain reilu viikko sitten. Silloin pisteet jäivät seinäjokisille 3-2-loppuluvuin Inter-pelaajien virheiden seurauksena. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan myös tuon ottelun kaltaiset itsessään negatiiviset tapahtumat voi oikein käsiteltyinä kääntää joukkueen eduksi tulevaisuudessa.

– On melko tavallista, että kauden aikana tulee pari isompaa virhettä. Sen sijaan outoa on se, että sellaiset sattuvat samaan otteluun ja melko lyhyen ajan sisään. Ennen helppoja virheitä olimme minusta hyvin mukana pelissä, mutta parissa tilanteessa keskittymisen puutteen takia pelasimme oikeastaan itse itseämme vastaan. Tärkeintä kuitenkin on, että sen ottelun jälkeen otimme opiksemme ja löysimme ratkaisuja ollaksemme paremmin keskittyneitä noissa tilanteissa. Se oli meille hyvä opetus, vaikkakin ehkä turhan julma, espanjalainen miettii Intern sivuilla.

Interin edellinen ottelu HIFK:n vieraana päättyi Interille hyvin harvinaiseen 0-0-tasatulokseen. Yksikään José Riveiron saapumisen jälkeen pelatuista edellisistä 66 ottelusta ei ollut päättynyt maalittomana ja ylipäätään Interin edellisestä 0-0:sta oli kulunut yli kaksi vuotta. Päävalmentajan mukaan kyseessä on osittain tietoisten valintojen seuraus.

– Tasapelit ylipäätään eivät ole meille kovin yleisiä, eikä se ole pelkkää sattumaa. Yritämme olla melko hyökkäysvoittoisia peleissämme ja pelitapamme johtaa usein joko voittoon tai tappioon. Siinä mielessä olemme peleissämme ääripäiden joukkue. Nollan pitäminen oli kuitenkin tärkeätä, koska olimme edellisissä kolmessa liigapelissämme päästäneet kuusi maalia. Jos päästää vieraissa keskimäärin kaksi maalia peliä kohden, on todella vaikea saada pisteitä. HIFK-ottelu oli siis sikäli jo askel kohti parempaa, Riveiro arvioi.

Ensi kuun alussa pelattava Suomen Cupin loppuottelun aiheuttamien siirtojen myötä Interillä on edessään vuorostaan kuukauden mittainen kotiottelujen putki, joka sisältää Veritas Stadionilla pelattavan finaalin lisäksi neljä Veikkausliigan ottelua. Inter ei ole vielä tällä kaudella menettänyt pisteitä kotiotteluissaan, mutta Riveiron mukaan joukkueen on aivan turhaa kuvitella kotivoittojen tulevan helpolla.

– Tuntuu tietysti hyvältä päästä pelaamaan kotikentällä ja omien kannattajiemme edessä. Olimme vahvoja täällä silloin joskus ja nyt meidän täytyy tehdä töitä saavuttaaksemme sama uudelleen. Edessämme on kuitenkin jälleen vaikea ottelu, Riveiro muistuttaa.

Inter sai perjantaisiin viimeistelyharjoituksiin mukaan koko pelaajaryhmän Roope Kantolaa lukuun ottamatta, mutta ryhmästä lauantaisessa ottelussa ainakin Rick Ketting nähdään varmuudella pelikentän sijaan VIP-haastattelussa pelikiellon takia. Sen sijaan viime vuonna Interin molemmat maalit SJK:ta vastaan tehnyt Filip Valencic pukee lauantaina jälleen sinimustan peliasun ylleen.

SJK:lla on parin päivän etu palautumisessa, mutta toisaalta vierasottelu jälleen edessä. SJK on myös kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas FC Inter on voittanut viimeksi 18. elokuuta, RoPS:n vieraana. Viime kaudella SJK voitti molemmat kohtaamiset.

– Inter on aavistuksen vahvistunut viime kohtaamisen jälkeen, ja saa nähdä, ovatko he myös sisuuntuneet? He haluavat kuitenkin pysyä siinä kärjen matkassa mukana ja sitä varten on myös vahvistuksia hommattu. Kotonaan Inter ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuran sivuilla.

– Tietysti kun me pelaamme hyvin, niin näitä putkia halutaan positiivisessa mielessä myös katkoa. Eli jos he eivät ole kerran hävinneet kotonaan vielä tällä kaudella peliäkään, niin SJK:kaan ei ole voittanut muistaakseni neljää peliä putkeen sitten kauden 2016. Siinä on kaksi meidän kannalta positiivista putkea mitä katkaista.

– Vaikea ottelu se joka tapauksessa on. He eivät tosiaan halua, että kärki karkaa ja heidän on siinä mielessä vähän pakkokin voittaa. On mielenkiintoista nähdä, miten he sommittelevat hyökkäykseen kaikki pelaajat. Onko ne sitten kaikki yhtä aikaa kentällä ja muokkaavat vähän pelityyliä sen mukaan. Heillä on joka tapauksessa sen osalta positiivisia haasteita, Honkavaara pohtii.

Myös SJK:lla saattaa olla edessä positiivisia haasteita. Parista viime pelistä SJK:ta on puuttunut Ariel Tuco Ngueukam ja Jake Jervis, jotka saattavat tehdä paluun FC Interiä vastaan. Myös vielä viime kaudella FC Interiä edustanut Niko Markkula missasi varotoimenpiteenä FC Haka-ottelun, ja hänkin saattaa tehdä paluun tutulle stadionille lauantaina.


FC Inter – SJK Veritas Stadionilla lauantaina 19.9. kello 17.00.

Lähde: FC Interin ja SJK:n verkkosivut