AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 702

TPS
4-3-3
vko.37 // 17.9.2020

FC Lahti ja TPS tasasivat pisteet (FC Lahti-TPS 1-1)

FC Lahti ja TPS tasasivat pisteet (FC Lahti-TPS 1-1)

Mikko Viitikko teki lahtelaisten tasoitusmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja TPS kävivät tiukan taiston pisteistä ja päätyivät lopulta 1-1 (0-0)-pistejakoon.

Lahti aloitti ottelun pirteästi ja Jasin Assehnoun pääsi heti laukomaan rangaistusalueen rajalta. Pelikiellosta vapautunut Dimitry Imbongo kokeili hänkin pariin otteeseen vetoaan, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta.

TPS lähti pelaamaan varovaisesti. Ensimmäisen kymmenminuuttisen keltapaitaiset vieraat pelasivat ottaen kaiken varman päälle. Prässäämisen TPS aloitti vasta omalta kenttäpuoliskolta. Kamppailun 17. minuutilla TPS:n Tehe oli päästä paikkaan heikon syötön seurauksena, mutta tilanne päättyi Tehen teatraaliseen loikkaan ja keltaiseen korttiin.

Tuulen tuiverrus tukahdutti jonkin verran kotijoukkueen syöttöpelaamista. Puoliajan lopussa FC Lahti yksinkertaisti pelaamistaan ja sai lähetettyä muutamia pomppivia palloja TPS:n rangaistusalueelle. Jatkajia keskityksille ei kuitenkaan löytynyt.

FC Lahti sai toiselle puoliajalle shokkialun, kun TPS iski maalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Santeri Haarala tykitti pallon 20 metristä yläkulmaan, kun pelikellossa oli menossa vasta 46. minuutti.

FC Lahti haki kärkeen lisää pääpelivoimaa, kun Vahid Hambo vaihdettiin kentälle 59. minuutilla. Sejdiu sai tehdä tilaa tässä vaiheessa. TPS sijoitti bussinsa parkkiruutuun ja alkoi puolustaa entistäkin alempaa. Se tuntui olevan kotijoukkueelle myrkkyä.

Tilanteet olivat harvassa. Vasta 80. minuutilla Imbongo sai kulmapotkun jälkeen pomppineen pallon itselleen, mutta laukaus pysähtyi keltaiseen muuriin. Ei sentään savua ilman tulta, sillä kaivattu tasoitus syntyi vihdoin 83. minuutilla. Altin Zeqiri keskitti kukkupallon takatolpalle ja Mikko Viitikko kampesi maalin upealla akrobaattisen liikkeen päätteeksi.

FC Lahti jatkaa pelejään seuraavan kerran keskiviikkona 23.9. SJK:n vieraana ja TPS matkustaa seuraavana päivänä HJK:n vieraaksi.