AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 702

TPS
4-3-3
vko.37 // 16.9.2020

Ennakko: FC Lahti-TPS

Ennakko: FC Lahti-TPS

Kuva: Tiina Pirilä / TPS

FC Lahden ei tarvitse pitkään lepäillä laakereilla, sillä torstaina pelataan jälleen, kun vieraaksi saapuu Turun Palloseura.

Molemmat kaipaavat kipeästi pisteitä, Lahti päästäkseen ylempään loppusarjaan ja TPS tiukkaan putoamiskamppailuun.

FC Lahti kohtasi maanantaina kotikentällään Kuopion Palloseuran. Lahti siirtyi 1-0-johtoon Altin Zeqirin osumalla, mutta KuPS kiri itsensä rinnalle ja ohi. Vaikka ottelusta oli tuloksena tappio, kykeni Lahti luomaan runsaasti maalipaikkoja. Ensimmäisellä jaksolla Lahti kykeni myös nollaamaan täysin kuopiolaisten nimivahvan hyökkäyksen. Lahti on onnistunut maalinteossa kahdeksassa viimeisessä ottelussa.

Torstain otteluun Lahti lähtee erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Kokoonpanosta puuttuvat yhä varmasti Tim Martinen ja pelikieltoinen Jean-Christophe Coubronne. Sen sijaan Patrick Rakovsky, Dimitry Imbongo ja Henri Eninful ovat jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Lisäksi muutamalla pelaajalla on pieniä kolhuja ja väsymystä. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan Lahti lähtee pesemään kasvojaan.

- Olemme hyvin pettyneitä ja hyvin vihaisia. Nyt meillä on kasvojen pesun paikka. Saamme uusia pelaajia käyttöön, mutta muutamalla pelaajalla on pieniä kolhuja ja väsymystä. Kolmen pisteen lisäksi taivoitteemme on keskittyä koko ottelun ajan, jotta emme tekisi helppoja virheitä ja päästä vastustajaa mukaan otteluun, Zeneli puhisee.

Vierailija Turun Palloseura on Lahden tapaan otteluruuhkassa. Ensin turkulaiset hävisivät Hakalle lukemin 3-2, mutta maanantaina Tepsi onnistui raapimaan pisteen IFK Mariehamnia vastaan. Viime otteluissa turkulaisilta maalinteossa ovat onnistuneet Rasmus Holma, Aldayr Hernández ja Olawale Tehe.

Joukkueet kohtasivat toisensa heinäkuussa Turussa. Jasin Assehnoun vei pilkulta Lahden johtoon, mutta TPS:n Masahudu Alhassan tasoitti ottelun. Lopussa Lahti kuitenkin kairasi voiton. Ensin Vahid Hambo taituroi Lahden uudestaan johtoon ja Pyry Lampinen löi lopullisesti naulan turkulaisten arkkuun.

TPS siis nousi viime maanantaina 1-1-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan. Päävalmentaja Jonatan Johansson oli lopulta kaikkien vaiheiden jälkeen varsin tyytyväinen itse tulokseen, mutta hän manasi moneen otteeseen joukkueensa luokatonta syöttötyöskentelyä.

- Kävimme joukkueen kanssa peliä tarkkaan läpi. Tietyt perusjutut oli ihan ok, kuten taistelu ja muoto. Mutta kun saimme pallon pois, menetimme sen lähes heti. Jean teki poikkeuksena muutaman hyvän ratkaisun ottelun alussa, mutta sen jälkeen syöttöjen laatu oli heikkoa. IFK Mariehamnin johtomaali syntyi huonosta poikkisyötöstä. Olin todella pettynyt pelin jälkeen, mutta nyt katseet on taas eteenpäin, Johansson painottaa seuransa verkkosivuilla.

- Eihän kahdessa päivässä tehdä treeneissä ihmeitä, mutta ollaan nyt keskitytty pallonhallintaan liittyviin asioihin, kommunikaatioon kentällä sekä yleisen itseluottamuksen lisäämiseen. Maanantain kaltaista pallojen menettämisprosenttia ei vaan saa tulla. Ihan hyvin ja tiiviisti treenattiin ja palauteltiin sekä pidettiin ottelupalaverit, Johansson summaa.

TPS:n vahvuudesta puuttuvat edelleen keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson ja keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen. Karlsson on poissa loppukauden ja Pikkarainen palaa kentille todennäköisesti vasta lokakuun puolella. TPS:n harjoitusvahvuuteen ovat puolestaan palanneet hyökkääjä Elmo Heinonen sekä laitapuolustaja Masahudu Alhassan.

FC Lahti - TPS Lahden Stadionilla torstaina 17.9. kello 18.30.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, TPS:n verkkosivut