AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
TPS
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 1120

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.36 // 13.9.2020

Ennakko: TPS-IFK Mariehamn

Ennakko: TPS-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

TPS saa maanantaina vieraakseen IFK Mariehamnin otteluun, joka alkaa poikkeuksellisesti jo kello 18.00.

TPS hävisi kauden ensimmäisen kohtaamisen Maarianhaminassa 1-0 Peter Makrilloksen osumalla. TPS pelasi silloin todella huonon avausjakson, mutta piristyi jonkinlaiseen takaa-ajoon toisella puoliajalla.

IFK Mariehamnin kokoonpanosta ponnahtaa esiin kaksi tepsiläisille erityisen tuttua pelaajaa. Riku Sjöroos siirtyi kasvattajaseurastaan saarille kauden 2018 jälkeen. Vikkeläliikkeinen ja arvaamaton laituri on löytänyt tällä kaudella viime vuotta useammin paikkansa uuden seuransa avauskokoonpanosta.

- Riku on pelannut laidassa vähän puolustusvoittoisemmassa roolissa tällä kaudella. Ylöspäin ne on vaarallisia, Albion Ademi on samassa laidassa ja sieltä laidalta ne kaikki vaaralliset tilanteet tulee, TPS-toppari Rasmus Holma tietää.

Toinen TPS-kasvatti Albion Ademi suunnisti puolestaan FC Interin kautta IFK-paitaan täksi kaudeksi. Kosovoa maajoukkuetasolla edustava Ademi on ollut oikeastaan koko kauden ilmiliekeissä ja hän on pyssyttänyt jo tusinan verran osumia, millä irtoaa maalipörssin kärkipaikka. Hänet valittiin myös Veikkausliigassa elokuun parhaaksi pelaajaksi.

- Ademi on ollut aina taitava pallon kanssa ja hyvä haastamaan, mutta nyt kun hän on kasvanut enemmän myös aikuiseksi, niin hän pelaa paremmin myös omalle joukkueelleen. Tällä kaudella ne hänen taitonsa ovat jalostuneet myös sitten tehoiksi.

Ademin merkitys tiedetään hyvin myös omien leirissä. Viikolla Ademi käytännössä yksin pelasti IFK:lle pisteen FC Lahtea vastaan.

- Ademi on uskomattoman tärkeä ja hyvä hyökkäyspään pelaaja. Kaikki hänen laukauksensa tuntuvat uppoavan maaliin, edellisottelussa topparin tehtäviä hoitanut Gustaf Backaliden sanoo.

IFK lähtee maanantain otteluun hyvällä itseluottamuksella.

- Sanoisin että meillä on oikein hyvä tuntuma TPS:aan, missä ovat heidän vahvuutensa ja missä heikkoudet. Meillä on joka tapauksessa selkeä suunnitelma siihen kuinka lähdemme heitä vastaan, IFK-luotsi Lukas Syberyjski sanoo.

- He ovat erityisen vahvoja hyökkäyspään erikoistilanteissa, se on selkeä asia heidän pelissään. Sen myötä meidän ei pidä antaa vapaapotkuja tarpeettomasti.

IFK:n kokoonpanosta on varmuudella sivussa kapteeni Robin Buwalda. Myös Johannes Laaksonen putosi rivistä sunnuntain harjoituksissa.


TPS - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla maanantaina 14.9. kello 18.00.

Lähde: TPS:n verkkosivut, Ålandstidningen