4-4-2
vko.37 // 14.9.2020

TPS ja IFK Mariehamn tasapeliin (TPS-IFK Mariehamn 1-1)

Tehe Olawale teki TPS:n tasoitusmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ja IFK Mariehamn kohtasivat maanantaina Veritas Stadionilla. Joukkueet jakoivat pisteet 1-1 (0-0)-numeroin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana, vaikka IFK Mariehamnin Akseli Pelvas täräytti pallon kerran ylärimaan.

Toisella puoliajalla maalihanat avautuivat. Ensin Dmitro Bilonoh vei vierailijat johtoon. TPS tuli kuitenkin tasoihin seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Olawale Tehe tasoitti.

Ottelun avausjakso oli varsin tarkkaa peliä, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä kenttää, joskin vierailija IFK oli pelillisesti hienokseltaan niskan päällä.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua. Vierasjoukkue IFK Mariehamn meni ottelussa johtoon 68. minuutilla, kun ukrainalaiskärki Dmytro Bilonoh latasi pallon verkkoon heti vaihdosta kentälle tultuaan. Pisteet näyttivät jo lipuvan Ahvenanmaalle, kunnes raitapaidat runnoivat tasoituksen 84. minuutin kohdalla. Alim Moundi antoi kerrassaan hienon noston linjan taakse ja niin ikään vaihdosta kentälle tullut Olawale Tehe ujutti pallon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi etunurkasta sisään.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli taas pistänyt TPS:n pakkaa hieman uusiksi, varsinkin keskikentällä. Hän myönsi, että se saattoi tehdä pelaamisesta turhan passiivista ja varovaista.

TPS:lle nousu tasoihin oli todella tärkeä asia, sillä raitapaidoilla on nyt edessään todella haastava kolmen vieraspelin putki. Se alkaa jo ensi torstaina Lahdesta ja sen jälkeen ovat vuorossa HJK Helsingissä ja Ilves Tampereella. TPS:lle tämä tasapelipiste saattaa osoittautua vielä yllättävänkin arvokkaaksi. Palloseura on nyt pisteen päässä FC Hakasta, jolla on edelleen yksi ottelu enemmän pelattuna.

TPS matkaa seuraavaksi torstaina 17.9. FC Lahden vieraaksi. IFK Mariehamn sen sijaan kohtaa lauantaina 19.9. vieraskentällä HIFK:n.

Lähde: TPS:n verkkosivut