AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-5-1
#23 Ojala

14

(0-2)

Yleisöä 1652

SJK
5-2-3
#9 Ledesma #11 Oliinyk #58 Hetemaj #45 Atakayi
vko.36 // 11.9.2020

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Viikolla täydet pistepotit napanneet FC Haka ja SJK kohtaavat lauantaina Tehtaan kentällä.

SJK ja FC Haka ovat sarjataulukossa perätysten, SJK kolmella pisteellä edellä, mutta Hakalla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Molemmilla on myös voitto alla keskiviikolta, kun FC Haka kaatoi takanaan olevan TPS:n vierasottelussa Turussa ja SJK Veikkausliigan mestaruustaistelussa olevan FC Interin Seinäjoen OmaSp Stadionilla. SJK:lle voitto oli jo toinen perättäinen. FC Haka puolestaan palasi voittokantaan hävittyään sitä edellisessä pelissään kotona Ilvekselle. Joukkueiden edellinen kohtaaminen elokuun alussa Seinäjoella, päättyi 1-1-tasapeliin.

– Kyllä me tiettyjä muutoksia tullaan otteluun tekemään. Meidän kotisaldo ei ole kovin hyvä ja ei sekään mairittele, ettei Haka ole voittanut Tehtiksellä Veikkausliigaottelua kahdeksaan vuoteen. Huomenna koitetaan muuttaa sitä tilastoa, lupaa FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio valkeakoskelaisten verkkosivuilla

Haka haki 2-3 -vierasvoiton keskiviikkona Turusta. Paria kotijoukkueen erikoistilannemaalia lukuun ottamatta koskilaisten peli kulki mallikkaasti, joten tässä mielessä joukkue pääsee valmistautumaan lauantain matsiin hyvissä asetelmissa.

– Tässä oli lyhyt palautuminen, mutta voitot auttaa yleensä palautumiseen. On saatu äijät pelikuntoon ja tänään saatiin vielä pidettyä taktinen päivä, kun tempo piti pitää muutenkin matalalla, Tainio toteaa luottavaisin mielin.

Tainio on pannut merkille SJK:n vahvistumisen.

– SJK alkukausi on mennyt yskähdellen, mutta he ovat nyt hankkineet uusia laadukkaita pelaajia ja ovat hyvässä iskussa. Meillä on ollut kivoja, tasaisia pelejä heitä vastaan, joten jatketaan nyt samaa rataa.

Keskiviikkona SJK otti toisen voittonsa putkeen ja lähtee nyt Valkeakoskelle hakemaan kolmatta. Kahdessa viime pelissä SJK on viimein saanut myös kaivatut maalihanat auki, kun niissä on tullut viisi tehtyä maalia.

– Isoin juttu on se, kun meillä on nyt tulikuuma Joonas Lepistö kentällä. Onhan hänelläkin ollut varmasti paikkoja enempäänkin, mutta hyvällä prosentilla hän on tehnyt maaleja paikoista mitkä ovat hänelle tulleet. Ja se aina auttaa. Ne maalit kun muuttaa aina aika paljon peliä ja keskiviikkona meidän tasoitusmaali muutti paljon Interiä vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Reilun kuukauden takaisin tasapeli ja sitä aiemmat kohtaamiset tänä vuonna ovat hyvin SJK:ssa mielessä.

– Haka on ollut meille hankala vastus, se on hyvä ja pelaava joukkue. Nyt siellä on myös vähän uusia pelaajia, jotka on meille vielä tuntemattomia suuruuksia. Ja sitten tietysti itse "Big Sam" on nyt siellä, sanoo Honkavaara ja viittaa Hakan valmennukseen Teemu Tainion avuksi liittyneeseen Sami Hyypiään.


FC Haka - SJK Tehtaan kentällä lauantaina 12.9. kello 17.00.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, SJK:n verkkosivut