AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 12.9.2020

"Pidetään tämä hyvä henki päällä" - SJK:n Niko Markkulalla selkeät avaimet voittoon

"Pidetään tämä hyvä henki päällä" - SJK:n Niko Markkulalla selkeät avaimet voittoon

Niko Markkula matkaa Valkeakoskelle voitto mielessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina Valkeakoskelle matkaavan SJK:n riveissä on yksi entinen FC Hakan pelaaja, sillä Niko Markkula on pelannut FC Hakan paidassa kaudella 2014.

Kausi tosin oli Markkulan kohdalla rikkonainen, kun loukkaantumiset pilasivat kauden. Hakassa ei myöskään enää pelaa sen aikaisia pelikavereita. Markkula kohtasi myös vanhan seuransa FC Interin keskiviikkona ja antoi siinä upean syötön Joonas Lepistön tasoitusmaaliin. Ilmassa oli hieman enemmän näyttämisen halua siinä pelissä.

– Kyllä torstain treeneissä näkyi se voiton merkitys oikeasti. Kaikki tulivat iloisina, hyvällä mielellä ja läppä lensi heti aamusta. Erittäin tärkeä voitto eilen ja vielä kovaa joukkuetta vastaan. Mielestäni ihan solidi esitys meiltä. Tärkeää myös, että tehtiin kolme maalia. Lepistö onnistui hyvin ja saatiin voitto, niin tästä on kyllä hyvä jatkaa, kertoo Markkula.

– Siihen tähdätään, että pisteet lähtee myös Valkeakoskelta mukaan. Ei se kuitenkaan helpolla tule. Haka otti myös viime pelistään voiton, ja kyllä meidän pitää tehdä iso duuni. Eikä tässä ole ollut hirveästi aikaa valmistautua. Lauantain peli tulee nopeasti. Pitää nyt pitää tämä meidän hyvä henki päällä ja keskittyä yksityiskohtiin. Jos me jatketaan samalla tavalla, niin sitä kautta me saadaan pisteet Seinäjoelle.

Markkula sai Inter-pelin syöttöönsä ensin hyvän "no look" -syötön Emmanuel Ledesmalta, ja kaksikko tuntui löytävän nopeasti yhteisen sävelen, vaikka peli oli ensimmäinen yhdessä.

– Me ollaan molemmat kokeneita pelaajia ja tullaan treeneissäkin hyvin toimeen. Annetaan molemmat tosi tiukasti toisellemme välillä palautetta kentällä, niin se saattaa pian ulkopuoliselle näyttää, että meillä on joku tappelu siellä kentällä menossa, kun huudamme toisillemme, mutta se on meidän tapa kommunikoida ja se toimii meille.

- Ainakin keskiviikkona meidän yhteistyö toimi todella hyvin ja varmasti jatkossakin, kun pääsemme vielä enemmän ja enemmän olemaan yhdessä, kertoo Markkula.


FC Haka - SJK Tehtaan kentällä lauantaina 12.9. kello 17.00.

Lisää uutisia