4-3-3
vko.34 // 26.8.2020

FC Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet (FC Haka-FC Lahti 2-2)

Antto Hilska teki Hakan tasoitusmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja FC Lahti pelasivat värikkään ottelun, jossa päädyttiin lopulta 2-2 (1-1)-tasapeliin.

Ottelun alussa Lahti pääsi jo kolmannella minuutilla vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Vahid Hambo laukoi selvästi ohi maalin Jakob Tånnanderin tullessa hyvin vastaan.

15. minuutilla Jasin-Amin Assehnoun ei se sijaan erehtynyt, kun pääsi hieman helpohkosti riistämään pallon ja laukomaan ohi ruotsalaisvahdin.

Tauolle ottelussa siirryttiin kuitenkin tasalukemissa 1-1, sillä Salomo Ojala pääsi puolestaan nokikkain Joona Tiaisen kanssa ja sijoitti pallon varmasti oikeaan nurkkaan. Maali herätti ottelun jälkeenkin vielä keskustelua, sillä Ojala oli tilanteessa paitsiossa. Pallo tuli hänelle lahtelaispelaajan jalasta, joten tuomari Jani Laaksonen hyväksyi maalin pienen neuvottelun jälkeen kollegansa kanssa.

Toisella jaksolla Assehnoun pääsi jälleen kasvokkain Tånnanderin kanssa, mutta tällä kertaa Haka-vahti vei pidemmän korren hyvän vastaantulonsa ansiosta. Tämän jälkeen Maximus Tainio esitteli potkutekniikkaansa kuudentoista takaa, mutta Tiainen sai vedon torjuttua oikeasta alakulmasta.

Jean-Cristophe Coubronnen veto samoilta metreiltä, mutta toisessa päässä, oli sen sijaan sitä luokkaa, ettei laukauksessa hyvin mukana ollut Tånnander yksinkertaisesti ylettänyt sitä torjumaan oikeasta ylänurkasta.

Kotijoukkue tuli vielä toistamiseen tasoihin, kun Anton Popovitchin antaman vapaapotkun seurauksena pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja lopulta Antto Hilska pääsi tuikkaamaan sen verkkoihin. Tästäkin maalista tuomarit kävivät keskustelua, mutta lopulta se hyväksyttiin lahtelaisten protestoinnista huolimatta.

Ottelun viimeisten minuuttien aikana molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa voittomaaliin. Tino Purme haistoi hyvin Tiaisen syötön ja liukui pallon tolppaan. Toisessa päässä Mikko Viitikko pääsi puolestaan kokeilemaan läheltä, mutta Tånnander nollasi hänen aikeensa kädellään.

FC Hakan seuraava ottelu on tiistaina 1.9., kun se isännöi Pirkanmaan derbyssä Ilvestä. FC Lahti saa päivää aiemmin kotikentälleen FC Interin.