AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-5-1
#23 Ojala #7 Hilska

22

(1-1)

Yleisöä 1514

FC Lahti
4-3-3
#11 Assehnoun #13 Coubronne
vko.34 // 25.8.2020

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja FC Lahti kohtaavat toisensa keskiviikkona Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Hakan viisi tämän kauden aiempaa kotipeliä ovat olleet sarjan tämänhetkistä kärkiviisikkoa vastaan. Nyt tähtäimessä on kauden ensimmäinen täysi pistepotti Tehtiksellä.

- Nyt edellisen voiton jatkoksi haemme ensimmäistä kotivoittoa. Enää Tehtikseltä ei tulla niin vain pisteitä nappaamaan. Olemme kohdanneet kotona ainoastaan kärkijoukkueita ja HIFK-kotipelin annoimme lipua käsistä pois. Nyt haetaan siihen tilastoon korjausta ja ensimmäistä kotivoittoa, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa luottavaisena koskilaisten sivuilla..

Keskiviikkona Haka saa kotikentälleen FC Lahden. Tainio tietää hyvin vastustajan vaarallisuuden.

- Lahti on pelannut hyvän alkukauden. Heillä varsinkin puolustus on kokenut. He pelaavat pallollisesti hyvin ja heillä on hyviä variaatioita siiten miten he hyökkäävät. Tiukka peli tulossa, Tainio arvioi tulevaa vastustajaa.

Hakan kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneiden Niklas Fribergin ja Ville-Valtteri Starckin lisäksi pelikiellossa olevat Jami Kyöstilä ja Medo. Uutena miehenä kokoonpanossa nähdään AC Kajaanista lainalle siirtynyt Johannes Kytilä. Hakan toinen tuore vahvistus Luiyi de Lucas on sen sijaan vielä karanteenissa puolisentoista viikkoa, joten hän ei ole käytettävissä.

- Meille tulee kokoonpanoon muutoksia, kun tämä on meidän seitsemäs peli kuukauden sisään. Tulemme laittamaan vähän tuoreita jalkoja kentälle. Muuten pelaajat ovat hyvässä kunnossa eikä uusia loukkaantumisia ole. Pystymme hyvin hyödyntämään pelaajistoamme.

Haka-otteluun FC Lahti joutuu lähtemään ilman Tampereella ulosajettua Dimitry Imbongoa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu varmasti Tim Martinen. Hyvän alkukauden pelannut Teemu Jäntti on myös suurella todennäköisyydellä sivussa, mutta Valkeakoskelle lahtelaisnippu lähtee kirkastamaan kilpeään ja palaamaan voittokantaan.


FC Haka-FC Lahti Tehtaan kentällä keskiviikkona 26.8. kello 18.30.

Lähde: FC Hakan ja FC Lahden verkkosivut