AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
TPS
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 3021

HIFK
4-4-2
vko.34 // 25.8.2020

Ennakko: TPS-HIFK

Ennakko: TPS-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

TPS-leirissä ei kauaa ehditty maiskutella lauantaisen paikallispelin voittoa, sillä seuraava haaste on vastassa jo keskiviikkoiltana. Raitapaidat saavat vieraakseen seuraavaksi Helsingin IFK:n.

HIFK on vahvasti tyrkyllä kuuden kuuden parhaan joukkoon mestaruussarjaan, mutta viime kierroksella se kärsi yllättävän kotitappion FC Hakalle. HIFK toki hallitsi sunnuntaina kenttätapahtumia, mutta Haka pystyi tekemään sen tärkeimmän, eli maalin, ja kairaamaan kauden avausvoittonsa tähtirintojen kustannuksella.

- Olen nähnyt HIFK:n pelaavan useaan kertaan tällä kaudella ja me käytiin itsekin häviämässä heille Helsingissä. Hakaa vastaan ei ollut mikään muuttunut, he olisivat voineet tehdä pari maalia jo avausjaksolla. HIFK on selkeä vastahyökkäysjoukkue ja ne puolustaa erittäin hyvin ja aika matalalla. Saa nähdä muuttuuko siellä nyt joku sen sunnuntain tappion jälkeen. Vaikka jotain muutoksia tulisi, siellä on kuitenkin edelleen ne hyvät yksilöt, jotka pystyvät ratkaisemaan näitä pelejä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa seuransa verkkosivuilla.

Tiukka ottelutahti vaatii veronsa ja TPS-valmennuksella riittää vielä pähkäiltävää kokoonpanon kanssa. Juhani Pikkarainen on palannut tuoreena miehenä harjoitusvahvuuteen takaisin.

HIFK on tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa, sillä edellisellä Turun reissulla FC Interiä vastaan tullutta 3-2 -tappiota seurasi tuo kotitappio FC Hakaa vastaan viime sunnuntaina.

Viime pelissä sivussa ollut HIFK-vahti Arnold Origi on nyt kärsinyt FC Inter-ottelussa tapahtuneen ulosajon aiheuttaman pelikiellon, ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä TPS-ottelun kokoonpanoa nimettäessä. Valmentaja Mike Keeney kertoo joukkueen valmistautuvan uuteen koitokseen palauttavia harjoitteita painottaen lyhyestä lepoajasta johtuen.

– Tässä ei ole ollut kuin kaksi päivää edellisestä ottelusta, joten olemme panostaneet pelaajiston palautumiseen riittävän levon kautta. Emme voi olla tyytyväisiä otteluun FC Hakaa vastaan, sillä emme pystyneet käyttämään lukuisia paikkoja hyväksemme. Samalla vastustaja sai tehtyä maalin käytännössä ainoasta paikastaan, Keeney sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

Kahden turhauttavan tappion jälkeen joukkueen päätavoite on palata voittokantaan keskiviikkona Turussa. HIFK on ennen peliä sarjassa viidentenä ja lähtee ennakkosuosikkina peliin, mutta TPS:n henkisesti iso voitto edelliskierroksella on kuitenkin tuomassa oman vaikutuksensa ottelun lähtökohtiin. Keskiviikon kotijoukkueen tuoreen onnistumisen johdosta Keeney ennakoi HIFK:lle pitkää iltapuhdetta Turussa.

– Tähtäämme siihen, että palaamme piste- ja voittokantaan huomenna Turussa. Vastaan asettuu joukkue, jonka itseluottamus on korkealla voitetun paikallisottelun jälkeen. TPS haluaa varmasti tarjota lisää onnistumisia kotiyleisölleen ja samalla he ovat liikkeellä revanssi mielessään edellisen keskinäisen ottelumme tuloksesta johtuen. Meidän täytyy olla valppaina huomenna ja valmiina vastaamaan huutoon voitonnälkäistä kotijoukkuetta vastaan, Keeney jatkaa.


TPS-HIFK Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.8. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut