AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2020

TPS:n Johansson HIFK-pelin alla: "Fyysinen rasitus pitää jakaa nyt erittäin tarkkaan"

TPS:n Johansson HIFK-pelin alla: "Fyysinen rasitus pitää jakaa nyt erittäin tarkkaan"

Jonatan Johanssonin TPS on saalistanut loppukesän aikana kaksi voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina FC Interin kaatanut TPS isännöi keskiviikkona HIFK:ta, joka taipui sunnuntaina Hakalle.

TPS lauantainen derby-voitto tuli todellakin kreivin aikaan ja se loi taas ihan uutta uskoa joukkueen selviytymistaisteluun. TPS:ltä onnistui lauantaina oikeastaan kaikki.

Päävalmentaja Jonatan Johansson osasi juoksuttaa kentälle juuri oikeat miehet ja joukkue oli terävänä alusta asti. TPS pystyi iskemään sen tärkeän johtomaalin jo reilun kymmenen minuutin kohdalla. Joukkueen puolustusstrategia onnistui myös täydellisesti, eikä voittomaaliksi jäänyt 1-0-osuma ollut Palloseuran ainoa maalipaikka pelissä.

- Fyysinen rasitus pitää jakaa nyt erittäin tarkkaan, me mietitään ihan loppuun asti avausta ja koko peluutusta. Tiistain treeneissä näytti jo ihan hyvältä, mutta palautumisaika jää vähän lyhyeksi, Johansson tietää.

- Tämä ryhmä on edelleen keskimäärin aika nuori ja kokematon, joten me katsomme vielä tällä viikolla, millaisia tarpeita loppukautta varten meillä on, Johansson muistuttaa.

TPS:n kokoonpanoon oli tehty Inter-peliin melko radikaaleja muutoksia. Uusista pelaajista Santeri Haarala nousi avaukseen ja Juri Kinnunen teki paluun kentälle TPS-paidassa ottelun loppupuolella. Keskikentän yllätyskortti oli seuran oma kasvatti Jesper Karlsson, joka pelasikin hienon pelin Interiä vastaan.

- Kaikki mistä puhuttiin ennen peliä, toteutuivat. Positiivisuus, aktiivisuus, usko ja muoto kentällä, kaikki ne kaikki toteutuivat. Meillä oli 2-3 muutakin maalipaikkaa Aldayrin (Hernández) puskun lisäksi. Ensimmäiset 65 minuuttia kaikki toimi, sen jälkeen loppu vaan taisteltiin. Me tiesimme, että sarjajohtaja ottaa riskejä ja se sekoitti meidän peliä, totta kai. Inter pystyi heittämään uutta kovaa miestä kentälle, mutta me taisteltiin mahtavasti. Onnistujia oli paljon, kuten Jepa (Karlsson), Aldayr ja Jere (Koponen) ja moni muu, Johansson summaa voitokkaan paikallispelin vielä kertaalleen.

TPS-HIFK Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.8. kello 18.30.

Lisää uutisia