vko.34 // 26.8.2020

HJK voitti SJK:n (HJK-SJK 2-0)

Roope Riskin vahva maalivire sai jatkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK nousi sarjan kärkipaikalle voitettuaan kotonaan SJK:n 2-0 (1-0).

HJK:n maalivahti Hugo Keto joutui venymään parhaimpaansa heti ottelun ensimmäisen kympin aikana. Ensiksi Keto torjui vahvasti aloittaneen SJK:n Emmanuel Ledesman laukauksen boksin ulkopuolelta. Muutama minuutti myöhemmin Klubi-vahti nollasi erinomaisella lähitorjunnalla SJK-hyökkääjä Tucon puskun.

SJK:n hyvästä alusta huolimatta Klubi siirtyi ensimmäisestä kunnon tilanteestaan johtoon. 13. minuutilla Klubi tuli oikeaa laitaa pitkin ja Nikolai Alho pelasi eteenpäin Riku Riskille. Tämä lähetti matalan keskityksen maalinedustalle, jossa vartijansa taakseen jättänyt Roope Riski ohjasi taidokkaasti pallon maaliin ohi SJK-vahti Walter Viitalan. Maali oli Roope Riskille jo kauden seitsemäs.

Avausmaalin myötä HJK sai hurmosta päälle ja ottelun hienoisesti haltuunsa. Myös SJK:lla oli hetkensä hyökkäyspäässä, mutta vieraiden yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen HJK:n puolustukseen.

HJK käytti runsaasti oikeaa laitaa hyväkseen, jossa SJK-puolustus oli jatkuvasti pinteessä Riku Riskin kanssa. Puolen tunnin kohdalla Walter Viitala puolestaan joutui näyttämään parastaan estääkseen Roope Riskin ottelun toisen osuman.

Vielä lisäajalla Lucas Lingman pääsi oivaan vetopaikkaan, mutta keskikentän taiturin ratkaisu viuhui ohi maalin. Lopulta vauhdikas avausjakso ei tuottanut enempää maaleja ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa.

Toinen nelivitonen lähti niin ikään SJK:n hallinnassa käyntiin ja ensimmäiset minuutit pelin painopiste pysyi HJK:n päädyssä. Vieraiden rynnistys ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta, eikä Keto joutunut puuttumaan peliin kuin yhdessä keskityksessä.

HJK sen sijaan loi jälleen vaarallisen paikan hyökkäykseen päästyään. Kulmapotku pelattiin lyhyenä ja pallo jatkettiin Alholle boksin reunalle. HJK-kapteeni laukoi painavasti, mutta veto painui hieman maalin ohi. Seuraava tekopaikka aukesi David Brownelle, jonka pienestä kulmasta lähtenyt veto ohjautui kuitenkin leveäksi takatolpasta.

Vartti ennen täyttä aikaa Klubi loi jälleen oikealta laidalta erinomaisen hyökkäyksen. Riku Riski, Alho ja Hannola puhkoivat syöttökombinaatioilla SJK:n puolustuksen ja lopulta Hannolalle avautui vetopaikka. Viitala torjui vielä ensimmäisen vedon, mutta paikalla terävimpänä ollut Browne iski paluupallon vastustamattomasti verkon perukoille tuplaten helsinkiläisten johdon.

Loppua kohden SJK pyrki hakemaan kavennusta vimmatusti, mutta HJK ei ollut horjutettavissa. Vaikka vieraat painoivatkin pelin Klubin alueelle, ei tiiviisti puolustaneiden isäntien boksissa ollut yhtään tilaa.

SJK:n kiri jäi piippuun ja lopputulos kirjattiin 2-0 HJK:n hyväksi. Voiton myötä Klubi nousi sarjan piikkipaikalle kahden pisteen erolla Interiin.

HJK kohtaa seuraavaksi sunnuntaina kotikentällään IFK Mariehamnin. SJK sen sijaan isännöi lauantaina RoPS:aa.