AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#11 Riski #24 Browne

20

(1-0)

Yleisöä 2047

SJK
3-5-2
vko.34 // 25.8.2020

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: Juha Tamminen

HJK:lla on jälleen mahdollisuus nousta Veikkausliigan johtoon, kun joukkue kohtaa SJK:n keskiviikkona 26.8. klo 18.30 kotonaan Bolt Arenalla.

Raitapaidat eivät halua olla taikauskoisia, vaikka reilu viikko sitten joukkue oli samankaltaisessa tilanteessa FC Honkaa vastaan. Silloin joukkue jäi hyvästä alusta huolimatta 1-1 tasapeliin, mikä esti sarjakärkeen nousemisen.

Viime kierroksen tapahtumat antavat kuitenkin Klubille uuden tilaisuuden kärkipaikan ottamiseen. Kun FC Inter kärsi Turun paikallisottelussa yllättävän 0-1 tappion TPS:lle ja HJK otti Roope Riskin lisäaikamaalilla 1-0 voiton Rovaniemeltä, tilanne on selvä. Kotivoitto Seinäjoesta nostaa HJK:n sarjakärkeen kahden pisteen erolla FC Interiin.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan joukkueen on pystyttävä sopeutumaan tiukkaan ottelutahtiin.

– Kiireiset viikot jatkuvat. Meillä on viime viikolta kaksi suhteellisen tasapainoista esitystä ja voittoa. Pitkässä sarjassa menestymisen kannalta on äärimmäisen tärkeää pystyä ns. rutiinisuorituksella hakemaan kolmea pistettä. SJK:lla on ollut vaikeampaa tuloksellisesti jo useamman kierroksen verran, mutta tiukka peli on varmasti taas tiedossa, Koskela arvioi HJK:n verkkosivuilla.

SJK:n edellinen kotipeli FC Honkaa vastaan päättyi 0-2 tappioon, vaikka esitys varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli vielä hyvä. SJK:n kannattajat purkivat pelin loputtua turhautumistaan, kun tämäkään kausi ei ole toistaiseksi sujunut odotuksien mukaan. SJK on voittanut vain yhden pelaamansa ottelun. Ennen Honka-peliä SJK kuitenkin pelasi ilman tappioita neljä ottelua putkeen.

– Ymmärrän kyllä kannattajien reaktion. Siinä kun tuli se 0-2 maali, niin siinä kyllä suoristui meidän selät aikalailla. Joten ymmärrän sen turhautumisen, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuransa verkkosivuilla.

Helsingissä tarvitaan hyvä suoritus, jos pisteitä halutaan saada mukaan Seinäjoelle.

– Meidän pitäisi olla ainakin sisuuntuneita edellisen Honka-pelin jälkeen. Ei sen koko ottelun vuoksi, sillä siinä oli edelleen paljon hyvää, mutta sisuuntuneita sen lopun takia. Pelin lopussa me ei haastettu heitä paremmin. Se, että meidän selkäranka sillä tavoin katkesi, niin se oli semmoinen asia, mikä ei saa missään nimessä toistua. Meidän pitää pystyä kilpailemaan paremmin, jatkaa Honkavaara.

Honkavaara kaipaa omiltaan rohkeutta etenkin hyökkäyspelissä.

- Ylipäätään kaipaan sitä vain enemmän, että me menisimme rohkeammin ylöspäin. Hyökkäisimme rintamana enemmän, eikä välitettäisi siitä mitä ne seuraukset mahdollisesti olisivat. Mentäisiin maalille rohkeammin, Honkavaara sanoo.

– Toivon siinä pelaajilta enemmän. Ihan kautta linjan, meidän pitää vain pystyä olemaan parempia. Jokaisen pelaajan pitäisi pystyä ulosmittaamaan kaikki itsestään. Pelin jälkeen on turha sitten miettiä, että kunpa oltaisiin oltu vähän vielä terävämpiä tai saatu vähän enemmän itsestä lisää. Meidän pitää vapautua enemmän, ja päästä taitojemme ylärajoille. Se on totta kai vaikeaa, jos ei ole uskallusta. Ikävä kyllä sen uskalluksen pitäisi tulla vähän sieltä joukkueen sisältä. Se ei riitä, että minä huutelen heille siitä, Honkavaara myöntää.

HJK-SJK Bolt Arenalla keskiviikkona 26.8. kello 18.30.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut