4-3-3
vko.27 // 11.7.2020

Inter kylvetti Ilvestä Timo Furuholmin johdolla (FC Inter-Ilves 5-1)

Timo Furuholm teki hattutempun. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter aiheutti Ilvekselle tämän Veikkausliigakauden ensimmäisen tappion. Turkulaiset voittivat tamperelaiset lukemin 5-1 (3-0.)

Ottelun ensimmäisen maalitilanteen loi vierasjoukkue Ilves ensimmäisellä minuutilla. Pallo ajautui keskityksen jälkeen Lauri Ala-Myllymäelle, jonka laukauksen plokkasi uhrautuvasti Jesper Engström. Maali tuosta tilanteesta vieraille olisi voinut kääntää ottelun päälaelleen.

Inter meni ottelussa johtoon pelin kolmannella minuutilla. Maalin ohjasi verkkoon Engströmin tarjoilusta Timo Furuholm.

Nopean avausmaalin jälkeen seuraavaa osumaa saatiin odottaa 30. minuutille. Avausmaalin pohjustanut Engström laukoi pallon Ilves pakin jalan kautta maaliin. Esityön maaliin tekivät Connor Ruane ja Taiki Kagayama.

Kotijoukkueen tehokas pelaaminen jatkui avausjakson loppuun asti. Maaliverkko heilui jälleen 41. minuutilla, kun Kagayama tykitti Furuholmin pudotuksesta Interin 3-0 maalin.

Interin täydellinen dominointi ei jatkunut enää toisella jaksolla. Ilves muutti peliään suoraviivaisemmaksi, millä se sai pidettyä painopistettä Interin kenttäpuoliskolla.

Ottelu ratkesi lopulta 77. minuutilla, kun Inter-kapteeni Furuholm laukoi vaihdosta kentälle tulleen Liliun keskitykseen takatolpalta ohi Mika Hilanderin . Maali oli kokonaisuutena erinomainen näyte Interin suunnanmuutospelaamisesta.

Ilves sai tehtyä illan ainoan maalinsa 83. minuutilla Interin keskittymisen herpaannuttua hetkeksi. Pallon laukoi lopulta Henrik Moisanderin upean läpiajotorjunnan jälkeen Ilari Mettälä.

Illan sankari Timo Furuholm kruunasi iltansa kolmannella maalillaan erotuomarin antamalla lisäajalla. Furkka laukoi pallon maaliin Liliun epäonnistuneen läpiajon jälkeen.

FC Inter kohtaa seuraavaksi HJK:n Turun Veritas Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30. Ilves ottaa samaan aikaan mittaa KuPS:sta Tampereen Ratinassa.