AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#15 Furuholm #2 Engström #16 Kagayama #15 Furuholm #15 Furuholm

51

(3-0)

Yleisöä 1470

Ilves
4-3-3
#9 Mettälä
vko.27 // 10.7.2020

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter saa lauantaina vieraita Tampereelta, kun Veikkausliigan ottelussa Veritas Stadionilla vastaan asettuu Ilves. Ottelu joukkueiden välillä potkaistaan käyntiin kello 17.00.

Ilvekselle matka Turkuun on jo tämän viikon toinen. Tiistaina Ilveksen Tatu Miettunen oli pulassa TPS:aa vastaan ja sai katsella keltaista korttia kahdesti jo ensimmäisen puolituntisen aikana.

Ylivoimalla TPS ei kuitenkaan keksinyt keinoja Ilveksen puolustuksen murtamiseen ja lopulta täydet pisteet matkasivat Tampereelle Ilari Mettälän 68. minuutin maalilla. Ilves otti täydet kolme pistettä myös kauden avausottelusta IFK Mariehamnia vastaan ja tamperelaiset ovatkin yhdessä KuPS:n ja HJK:n kanssa ainoina voittaneet molemmat ottelunsa.

– Ilves on kaikissa olosuhteissa viihtyvä joukkue. Kun heidän täytyy puolustaa tulosta, tilanteenvaihdoissa, pelin hallitsemisessa tai kun he tarvitsevat maalia. Kyseessä on erittäin monipuolinen joukkue, jolla on tehokas tapa pelata jalkapalloa, Interin päävalmentaja José Riveiro kuvaa vastustajajoukkuetta seuransa verkkosivuilla.

Interin pelaajatilanne ei ole muuttunut tappiollisesta KuPS-ottelusta. Pelistä sivussa olleet Matias Ojala ja Juuso Hämäläinen puuttuvat kokoonpanosta myös lauantaina, mutta muuten koko joukkue on valmennuksen käytettävissä.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kokee tämän viikon aiemman Turun vierailun olleen aivan oma lukunsa.

– TPS-peli on jätetty taakse. Yli tunnin kun pelaa vajaalla, niin se muokkaa peliä voimakkaasti ihan omanlaisekseen, Wiss kertoo.

– Oppituntina oli oikeastaan vain oma pallollinen pelaamisemme, eli pelin avaaminen ja rakentaminen. Se pitää saada nopeammaksi ja laadukkaammaksi.

Ilveksen riveistä puuttuu ainoastaan loukkaantunut Joona Veteli ja pelikieltoa kärsivä Tatu Miettunen.

– Pelaajatilanne on hyvä ja treeneissä riittää miehiä. Varmaan jonkin verran tulemme pyörittämään palettia. Tarvitaan nopeita jalkoja Interiä vastaan, Wiss toteaa.


La 11.7. klo 17.00 FC Inter – Ilves, Veritas Stadion (lisätietoja pääsylipuista ja järjestelyistä).

Lähde: Ilveksen verkkosivut, Interin verkkosivut