AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 2421

FC Honka
3-4-3
vko.33 // 20.8.2020

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Neljä viimeistä otteluaan tappioitta pelannut SJK saa perjantaina vastaansa FC Hongan, joka lähti kauteen yhtenä suurista mestariehdokkaista.

FC Honka onkin ainoa Veikkausliigan joukkueista, joka ei ole vielä hävinnyt peliäkään tällä kaudella. Mutta kuten SJK:lla, on myös FC Hongan kautta leimannut maalien puuttuminen ja pelit ovat päättyneet usein tasan. SJK on pelannut alkukauden otteluistaan tasan viisi ja FC Honka seitsemän. Myös joukkueiden tämän kauden aiempi kohtaaminen Espoossa elokuussa päättyi 0-0 tasatulokseen.

– Meidän pitää olla rohkeampia vaan. Ei oikeastaan mitään muuta ole, kuin että meidän pitää olla pelaamisessamme rohkeampia. Mennä rohkeasti eteenpäin. Puolustuspeli toimii ja omissa ei soi, mutta meidän pitää vielä tehokkaammin ottaa ylempänä riistoja ja päästä ylempänä vastahyökkäämään, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuransa verkkosivuilla.

– Tietyt palaset on meillä kohdallaan, mutta tarvitaan lisää uskallusta tehdä. Sillä tavalla tulee positiivisia asioita. Ja sitä kautta tulee sitten lisää onnistumisia, Honkavaara kertaa.

SJK vahvisti rivejään kahdella hyökkäyspään pelaajalla. Loukkaantumistilanteeseen ei ole tullut muutoksia.

– Hyvin pitkälle samalla ryhmällä mennään tähän otteluun kuin aiempiinkin, joten siinä mielessä ei muutoksia ole tullut, toteaa Honkavaara.

Hongalle viime kierroksen Metroderby tuotti jo kauden seitsemännen tasapelin. Jean-Marie Dongou vei keltamustat avausjaksolla johtoon, mutta HJK onnistui vielä tasoittamaan ja lopulta pisteet menivät jakoon lukemin 1-1.

– Tiedämme SJK:n olevan hyvin hankala vastustaja. Heillä on vahva joukkue ja he pelaavat hyvää jalkapalloa. Viimeksi jäimme heitä vastaan tasapeliin, joten halu voittaa on erittäin kova, kommentoi Dongou Hongan verkkosivuilla.

Hongan varmat poissaolijat perjantain otteluun ovat Nasiru Banahene sekä Henri Aalto.

SJK-FC Honka OmaSP Stadionilla perjantaina 21.8. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut