AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
5-3-2

01

(0-0)

Yleisöä 1160

HJK
4-3-3
vko.33 // 22.8.2020

HJK ratkaisi lopussa (RoPS-HJK 0-1)

HJK ratkaisi lopussa (RoPS-HJK 0-1)

RoPS:n taistelu ei aivan riittänyt (Kuva: Juha Tamminen)

HJK voitti Roope Riskin viime hetken maalilla RoPS:n 1-0.

RoPS:n kokoonpanosta puuttui liuta pelaajia. HJK-lainat Matias Niemelä, Enoch Banza, Johannes Vahtera sekä Kalle Katz eivät voineet pelata emäseuraansa vastaan. Sairastuvalla ovat edelleen Aleksandr Kokko, Youness Rahimi sekä Daniel Carr.

Kaikki seitsemän ovat lähtökohtaisesti avauksen miehiä, mutta siitä huolimatta Vesa Tauriainen oli saanut taiottua jalkeille ryhmän, jolla taisteltiin uskottavasti HJK:ta vastaan.

Kurinalainen puolustaminen oli RoPS:lle päivän sana. Tauriaisen puolustusmuoto 5-3-2 toimi ja HJK pidettiin pitkälti laidoilla kuten oli tarkoituskin.

RoPS rakenteli hyviä hyökkäyksen alkuja, mutta todelliset tekopaikat jäivät vähiin.

Lähimpänä maalintekoa oli avausjaksolla Juho Hyvärinen, joka oli jo kasvotusten Antonio Regueron kanssa, mutta HJK-puolustaja Valtteri Moren ennätti liukumalla pelastamaan tilanteen.

Puolustaminen ja oman rangaistusalueen suojeleminen onnistui kuitenkin hyvin. HJK laukoi, mutta laukaukset olivat kohtalaisen helppoja muutenkin varmasti esiintyneelle Sammy N'Djockille.

Lisäajan kolmannella minuutilla sitten Roope Riskin roiskaisu kimposi RoPS-puolustajan rinnasta ohi erinomaista debyyttiään pelanneen N'Djockin.


IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 26.8. klo 18.30 ja HJK-SJK Bolt Arenalla keskiviikkona 26.8. klo 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut