AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-3-2

01

(0-0)

Yleisöä 1160

HJK
4-3-3
#11 Riski
vko.33 // 21.8.2020

Ennakko: RoPS-HJK

Ennakko: RoPS-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina Veikkausliigassa toisena olevan Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 17.00.

RoPS:n tilanne otteluun lähdettäessä on rehellisesti haastava. Loukkaantumisten kohdalla on edelleen kysymysmerkkejä, ja varmuudella poissa ovat HJK:n lainamiehet.

RoPS:n tilannetta hankaloittaa sekin, että samaan aikaan akatemiajoukkue RFA pelaa Jyväskylässä. Aikaisempina kausina sarjaohjelmaa laadittaessa on ollut pyrkimyksenä, etteivät edustusjoukkue ja farmijoukkue pelaisi samana päivänä, mutta korona on vaikeuttanut tätäkin pyrkimystä.

RoPS:lla on kuitenkin alla hyvä suoritus viime tiistailta. Sarjakärki FC Inter oli Keskuskentällä ahtaalla, ja voiton ratkaisi lopulta Benjamin Källmanin hiukan onnekaskin pusku aivan tolpan juureen.

Tappiosta huolimatta RoPS osoitti, että se pystyy taistelemaan tasapäisesti kärkijoukkueitakin vastaan.

Helsingin Jalkapalloklubi sytyttää aina. Klubin nimivahvassa miehistössä on runsaasti rovaniemeläisille erittäin tuttuja pelaajia.

Antonio Regueron ja Lucas Lingmanin näkemistä odottaa moni RoPS:nkin kannattaja. Viimeisimpänä RoPS-taustaisena Klubiin liittyi Tanskasta Suomeen palannut Pyry Hannola.

Eikä tietenkään sovi unohtaa Rovaniemen Palloseuraa kaudella 2018 hopealle luotsannutta Toni Koskelaakaan. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela matkustaakin mielellään vanhan seuransa vieraaksi.

– Ihan kiva mennä Rovaniemelle. Minä ja perheemme viihdyimme kaupungissa hyvin. Vuosi sitten vastaava kamppailu oli erikoinen, kun paluuni HJK:hon oli niin äkillinen. Nyt tilanne on normaalimpi.

Tuttuja nimiä on toki myös toisin päin. RoPS:ssa on sekä HJK:n lainapelaajia että entisiä HJK:n Akatemian kasvatteja. Lainassa ovat toppari Kalle Katz, maalivahti Matias Niemelä ja laita Enoch Banza sekä viimeksi heinäkuun lopulla siirtynyt keskikenttäpelaaja Joonas Vahtera. HJK Akatemia -tausta on puolestaan keskikentän Obed Malololla.

Mestaruutta tavoitteleva HJK ei kuitenkaan ole kulkenut aivan voitosta voittoon. Alla ovat mm. tasapelit Honkaa ja FC Lahtea vastaan.

- HJK tulee kuitenkin tällä kaudella voittamaan kaikki pokaalit, RoPS-valmentaja Tauriainen arvelee.

- Mutta lähdetään taistelemaan ja tekemään parhaamme.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat lainapelaajat Matias Niemelä, Enoch Banza, Kalle Katz sekä Joonas Vahtera. Kalle Katz ei olisi pelannut muutenkaan, sillä hän otti edellisessä ottelussa neljännen varoituksensa ja on yhden ottelun pelikiellossa. Varsinaisen pelikieltonsa Katz kärsii IFK Mariehamn -vierasottelussa.

Matias Niemelän tilalla RoPS-maalilla pelaa nyt ensimmäisen ottelunsa uusi tulokas Sammy N'Djock.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Miro Tenho ja Matti Peltola sekä myös Rasmus Schüller. Näiden lisäksi on myös joitain muita kysymysmerkkejä, jotka selviävät lähempänä ottelua.


RoPS - HJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 22.8. kello 17.00.