AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#15 Furuholm #15 Furuholm

21

(1-0)

Yleisöä 1655

IFK Mariehamn
4-4-2
#11 Ademi
vko.30 // 31.7.2020

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Kahden vierasottelun jälkeen FC Inter tekee jälleen paluun Veritas Stadionin kotinurmelle, kun vieraaksi saapuu laivamatkan takaa Ahvenanmaan ylpeys IFK Mariehamn.

Veikkausliigan historiassa joukkueiden ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Kaikkiaan 39 Veikkausliigan kohtaamisesta kumpikin joukkue on voittanut 13 kertaa ja lisäksi 13 otteluista on päättynyt tasatulokseen. Inter on kuitenkin ollut niskan päällä viime vuodet, sillä viime vuonna kaikki kolme liigakamppailua päättyivät Interin voittoon ja vuonna 2018 IFK joutui tyytymään yhteen tasapelipisteeseen kolmesta ottelusta.

Viime kauden jälkeen Ahvenanmaalle virtasi Interistä tuttuja pelaajia maalivahti Oskari Forsmanin seuraksi. Viime kauden hopeajoukkueesta sekä Albion Ademi että Niilo Mäenpää vaihtoivat sinimustat värit IFK:n vihreävalkoisiin. Lisäksi ahvenanmaalaiset tekivät sopimuksen Pargas IF:n kautta saarelle siirtyneen Inter-kasvatti Frans Grönlundin kanssa. Nuori puolustaja ei tosin ole vielä mahtunut IFK:n pelaavaan kokoonpanoon, vaan peliaikaa on kertynyt ainoastaan Kolmosessa.

Mäenpää ja Ademi eivät kuitenkaan olleet ainoat Turun ja Maarianhaminan välillä talvella seuraa vaihtaneet. Toiseen suuntaan liikkui viime vuonna IFK:ta edustanut toppari Rick Ketting, joka on ainoana Interistä pelannut kauden kaikki kuusi liigaottelua alusta loppuun. Interin päävalmentaja José Riveiron mielestä tuttujen pelaajien kohtaamisella on kuitenkin merkitystä lähinnä muille kuin valmentajille.

– Tunnemme kaikki vastustajan pelaajat, joten ei se muuta valmistautumistamme. Siinä mielessä sillä ei siis ole valmentajalle merkitystä, Riveiro toteaa.

Samoin Interin vahvuudet tiedetään hyvin IFK-leirissä.

- Inter on taitava joukkue. Tiedämme miten he pelaavat ja olemme valmistautuneet siihen hyvin, IFK:n päävalmentaja Lukas Syberyjski sanoo.

Inter on ollut Veritas Stadionilla toistaiseksi tyly isäntä, sillä kaikki ottelut huomioiden jokainen tämän vuoden kuudesta vierasjoukkueesta on joutunut lähtemään Turusta kotimatkalle tappio niskassaan. Veikkausliigassa Inter otti kolmen kotivoiton seuraksi viime kierrokselta täydet pisteet myös vieraskentältä, kun FC Haka kaatui Liliun ja Aleksi Paanasen maaleilla sunnuntaina. José Riveiron mukaan viime aikojen hyvä vire syntyy päivittäisen toiminnan tuloksena.

– Pelaajat ovat erittäin tarkkaavaisia ja sitoutuneita koko viikon harjoituksissa. Keskittymisen taso on tällä hetkellä todella korkea ja sen säilyttäminen on avainasia, espanjalaisvalmentaja korostaa.

Interin pelaajatilanne on säilynyt samanlaisena viime sunnuntaista, jolloin Matias Ojala teki paluun kentälle pitkän poissaolon jälkeen. Haka-ottelun tapaan ainoastaan Arttu Hoskonen ei ole pelikuntoinen.

IFK Mariehamnilta puuttuu varmuudella Yvan Yagan, jonka sopimus umpeutui viime viikon jälkeen. Viime viikon otteluissa kolhuja saaneet pelaajat saattavat sen sijaan olla kaikki jo käytettävissä.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Nya Åland