AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2020

Interillä ja IFK Mariehamnilla pitkä historia takana - nyt edessä harvinainen tuplaottelu

Interillä ja IFK Mariehamnilla pitkä historia takana - nyt edessä harvinainen tuplaottelu

Inter ja IFK Mariehamn ottelun tiimellyksessä kaudella 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina vastakkain asettuvien FC Interin ja IFK Mariehamnin ensimmäinen virallinen kohtaaminen nähtiin jo Interin perustamisvuonna 1992.

Interin osalta nykyisistä Veikkausliigan seuroista juuri IFK Mariehamnilla on Interin kanssa pisin yhteinen historia. Joukkueet pelasivat silloista kolmosdivisioonaa samassa lohkossa jo Interin edustusjoukkuetoiminnan ensimmäisenä vuonna. Vielä silloin, vuonna 1992, IFK oli joukkueista kovempi ja voitti lohkon, kun taas hännille jäivät LTU, Uudenkaupungin Roima ja Ilpoisten Veto.

Seuraavana vuonna kakkosdivisioonassa osat kuitenkin vaihtuivat ja Tero Forssin 20 maalia siivittivät Interin sarjanousuun yhdessä Pargas IF:n kanssa.

Yhteistä historiaa on takana siis jo liki 30 vuotta ja tietynlaista historiaa joukkueet tekevät nytkin, sillä koronapandemian muuttaman otteluohjelman erikoisuutena Inter ja IFK Mariehamn kohtaavat toisensa Veikkausliigassa uudelleen jo tulevana keskiviikkona, jolloin ottelu pelataan Maarianhaminassa.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan tuskin kenenkään mielestä on optimaalista pelata kaksi peräkkäistä peliä samaa vastustajaa vastaan. Toki poikkeustilanteessa otteluohjelmakin on väistämättä poikkeuksellinen.

– Kukaan ei sitä varmasti halua, mutta me pelaamme tietysti ohjelman mukaisesti. On vaikea vielä sanoa, miten lauantain ottelun tulos vaikuttaa keskiviikon otteluun, Riveiro pohdiskelee.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lisää uutisia